Diari digital d'Andorra Bondia
La joveníssima ballarina.
La joveníssima ballarina.

Sycilia Coonen: “El ballet és la meva passió, però cal tenir un pla B”


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

Al maig va guanyar a Tarragona el Campionat espanyol d’elemental clàssic amateur avançat, en solo i en trio, al costat de Carla Gelabert i Martí Tomàs. Es prepara a Líquid Dansa per ingressar en una escola preprofessional.

Campiona d’Espanya. No està malament.
Quan guanyo un concurs estic molt contenta, òbviament, pel treball fet i per haver pogut dur a terme sense gaires errors la coreografia que hem estat aprenent amb Aurélie Volage durant setmanes. Però de seguida començo a pensar en el repte següent.

Quin és?
Ser acceptada en una escola preprofessional de ballet de les millors. M’agradaria poder seguir estudiant a Andorra, però lamentablement aquí no n’hi ha i per això hauré d’anar-me’n a un altre país, França potser, els EUA o el Canadà: m’encanta viure noves experiències culturals. Serà estar lluny de la família però podran venir a visitar-me!

Tota la teva ‘carrera’ l’has fet amb una sola professora, Aurélie Volage. Què ha significat per a tu? 
M’agrada molt la meva relació amb ella perquè em coneix molt bé i sap què fer perquè jo sigui la millor ballarina possible. M’estimula i m’ajuda a superar els meus límits. Ho fa amb afecte, i manté sempre un bon ambient a classe. Agraeixo molt que ens acompanyi a totes les competicions. Sovint això vol dir estar dies a fora de casa, sense veure la seva família. És important tenir-la al costat perquè em dona consells d’última hora i em tranquil·litza. Gran part dels resultats que aconseguim són gràcies al seu suport moral i la seva dedicació.

No descanses ni a l’estiu, crec.
Tinc previst entrenar una setmana a Lió i una altra a Perpinyà. Són experiències que m’aporten més oportunitats d’aprenentatge. Cada professor té una manera diferent de fer les classes, i això pot ser molt interessant per desenvolupar més la meva tècnica com a ballarina. També ajuda rebre crítiques constructives sobre diferents aspectes del meu estil com a ballarina.

Quants concursos has fet aquest any a l’estranger? 
Tots els que fem són a l’estranger. Aquest any n’hem fet cinc: dos a França i tres més a Espanya.

Amb Carla Gelabert i Martí Tomàs vau guanyar també el nacional espanyol en la categoria de grup. Et diverteix més ballar sola o en trio?
M’agrada el repte de ballar solo, però també em diverteix molt compartir una coreografia amb altres ballarins perquè suposa un treball en equip. Amb el Martí i la Carla, a més de passar-nos-ho bé, ens donem suport com a ballarins, ens ajudem a corregir els errors.

Coneixes la por escènica?
Tingues en compte que ballar davant de centenars de persones posa molta pressió, de vegades estic tremolant abans d’entrar a l’escena. Sortir a ballar en trio comporta més responsabilitat encara perquè vols fer-ho bé pels companys. Però val la pena l’esforç, ho passes bé a les repeticions i aprenem els uns dels altres.

On et veus, a mitjà i a llarg termini?
D’aquí a dos anys, em veig estudiant en una escola de dansa a França, i d’aquí a deu anys, m’agradaria, si és possible, estar ballant amb una companyia professional. El ballet és la meva passió i encara que estudio molt perquè sé que cal tenir un pla B, espero poder fer realitat el meu somni: ballar amb una companyia de primer nivell a París, a Londres, a Nova York o on sigui!

Coonen
ballet

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Estàs fent tots els passos per aconseguir el teu somni. Qui ha tingut la sort de veure't ballar, com l'he tinguda jo aquest cap de setmana, a Sant Julià, sap que ho aconseguiràs. Un dia, Sycilia, ballaràs en una companyia de primer nivell. Tens un talent immens, cada moviment que fas quan balles és d'una gran bellesa estètica.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte