Diari digital d'Andorra Bondia
Sekou Gassama celebrant un dels gols que va marcar amb el Màlaga.
Sekou Gassama celebrant un dels gols que va marcar amb el Màlaga.

‘Minigira’ asturiana d’inici


Escrit per: 
Víctor Duaso / Foto: Marilú Báez
Reial Oviedo, Sporting Gijón i Las Palmas per començar la Lliga SmartBank. Tres partits consecutius a fora. L’FC Andorra, dirigit per Eder Sarabia, es troba condicionat per les obres de millora de l’Estadi Nacional i afrontarà un inici de curs atípic. El cap de setmana del 14 d’agost visitarà el Carlos Tartiere i després El Molinón-Enrique Castro Quini. La minigira asturiana finalitzarà amb un viatge a Gran Canària per enfrontar-se a Las Palmas. I el debut a casa? Fins al cap de setmana del 4 de setembre i els tricolors rebran la visita del Granada recentment descendit de primera divisió. Calendari exigent. La segona divisió del futbol espanyol finalitzarà el 28 de maig i l’FC Andorra rebrà aquella última jornada el Vila-real B, on milita l’internacional andorrà Iker Alvarez de Eulate.
El primer rival de l’equip dirigit per Eder Sarabia serà el Reial Oviedo, que aquest curs dirigirà l’extècnic del Ponferradina i exdavanter de l’Athletic, Jon Pérez Bolo. Els asturians, que el curs passat estaven dirigits per Cuco Ziganda, van acabar en setena posició i van deixar una de les imatges curioses de la temporada celebrant per error una classificació per disputar el play-off d’ascens a primera. Els asturians també tenen nou director esportiu, Tito Blanco.
El segon rival de l’FC Andorra serà l’Sporting Gijón, que va lluitar per la permanència i es va salvar amb Abelardo Fernández d’entrenador en els últims partits per acabar en 17a posició. 
Després cap a Gran Canària per enfrontar-se a Las Palmas de García Pimienta. Els canaris, que van disputar play-off d’ascens a primera en acabar quarts, només han anunciat les renovacions del porter Álvaro Vallés, del lateral Sergi Cardona i del central Saúl Coco. I ja han marxat Rober González, que torna al Reial Betis i Rafa Mujica que fitxa per l’Arouca portuguès. Eder Sarabia tornarà a Gran Canària, on va estar de segon entrenador de Quique Setién del 2015 al 1017.
El primer partit com a local de l’FC Andorra serà contra el Granada d’Aitor Karanka. Els andalusos acaben de baixar de primera divisió, però estan dissenyant un projecte per tornar. De moment ja han incorporat el francès Yann Bodiger, però han dit adeu a Darwin Machís, Germán Sánchez, Ángel Montoro i Monchu Rodríguez. “Un inici molt dur amb tres partits consecutius fora de casa i molt il·lusionats i emocionats de poder començar en un estadi com el Tartiere i contra un club històric com l’Oviedo i no només a segona, sinó també a primera. Aquest inici tan dur està condicionat per les obres al nostre estadi. I després ens tocarà l’Sporting i Las Palmas. Els tres fora de casa, i la veritat que començar fort ens posarà ràpidament al nostre lloc”, va assegurar el tècnic, Eder Sarabia, que es troba esgotant els últims dies de vacances, ja que l’equip comença la pretemporada el 8 de juliol. “Amb moltes ganes d’aquest primer partit a casa contra el Granada. I què puc dir d’aquest rival? Acabat de descendir, però els últims anys ha estat a primera i ho ha fet molt bé”. Eder espera que el seu equip s’adapti ràpid. “Ens tocarà això per la grandíssima exigència que tindrem en una competició on serem els únics que no hem jugat a segona. Amb il·lusió i humilitat. Treballar i a gaudir-ho molt”. Un calendari de 42 partits en total i un clar primer objectiu: la permanència.
 
El granollerí Sekou Gassama, germà de ‘La Guerrera’ Kaba Gassama, interessa a l’FC Andorra
 
Pocs moviments fets oficials, però l’FC Andorra es continua movent per reforçar l’equip dirigit per Eder Sarabia. L’últim nom, avançat per Pucela Fichajes, és el davanter granolleri Sekou Gassama. El jugador, de 27 anys i 1,90, té contracte amb el Reial Valladolid que presideix l’exjugador Ronaldo Luís Nazário de Lima. Sekou, germà de La Guerrera Kaba Gassama, va estar cedit al Màlaga i va jugar 23 partits i només va anotar tres gols. El davanter, nascut a Granollers i de nacionalitat senegalesa, es va formar a les categories inferiors del Barça per després passar a la Damm. El 2013 va fitxar per l’Almeria. Després va emigrar al Valladolid, però va acabar la temporada jugant amb el segon equip del Rayo Vallecano. El 2015 va començar amb el Bergantiños gallec i després va tornar a Catalunya per incorporar-se al Badalona. També va militar al Sant Andreu i allà va ser el pitxitxi. El 2017 va tornar a Almeria i va ajudar a ascendir el segon equip a segona B. Va aconseguir pujar al primer equip, tot i així, va acabar cedit al València-Mestalla. El 2020 el va incorporar el Valladolid, però el van cedir al Fuenlabrada i després al Màlaga. Davanter potent i 9 pur. Els davanters que té ara per ara Eder Sarabia en plantilla són Carlos Martínez, Rubén Enri i Manu Nieto. 
Fitxers adjunts: 
FC Andorra
Liga SmartBank
Real Oviedo
Sporting Gijón
Eder Sarabia
Las Palmas
Sekou Gassama

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Gaudir i recordar cada minut de la temporada. Aquest és l’objectiu. Qui pensi en pujar a primera, que es passi al bàsquet. I si amb tot això assolim la permanència, benvinguda sigui i èxit total.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte