Diari digital d'Andorra Bondia
L’Estadi Nacional, la nova ‘casa’ de l’FC Andorra, continua en el mateix estat que fa un mes i les obres encara no tenen data d’inici.
L’Estadi Nacional, la nova ‘casa’ de l’FC Andorra, continua en el mateix estat que fa un mes i les obres encara no tenen data d’inici.

Un mes després i tot igual


Escrit per: 
Víctor Duaso / Foto: FC Andorra
L’Estadi Nacional, la casa provisional de l’FC Andorra, continua en el mateix estat que fa un mes quan es va produir l’ascens del club liderat des dels despatxos per Gerard Piqué. Després hi va haver partits de la UEFA Nations League i també el Torneig Internacional de Rugbi organitzat per la Federació Andorrana de Rugbi (FAR). Alguna visita de LaLiga, reunions amb Govern i també el rugbi amb VPC i FAR i ahir un altre amb tres clubs de la lliga nacional: UE Santa Coloma, Atlètic Club Escaldes i Inter Club Escaldes i també membres de la FAF. L’objectiu del club presidit per Ferran Vilaseca és començar dilluns les obres de millora i d’adequació de l’Estadi Nacional, però s’han trobat un nou entrebanc. Això sí, són entrebancs que ja es coneixien des de fa més d’un mes. Dijous 7 de juliol, la UE Santa Coloma rep el Breidablik islandès en el partit d’anada de la primera ronda de la UEFA Conference League. El dijous 14 de juliol, l’Atlètic Club Escaldes rep el Gzira United de Malta en el partit de tornada. Després serà l’Inter Club Escaldes, en la segona ronda de la mateixa competició, que s’enfrontarà al perdedor del Pyunik d’Armènia contra el CFR Cluj romanès. Aquests dos clubs jugaran en la primera ronda de la UEFA Champions League i el perdedor serà el rival de l’equip dirigit per Otger Canals.
I on es jugaran aquests partits previstos a l’Estadi Nacional? Ara per ara no se sap. Fora del país no pot ser, ja que la UEFA no ho permet si no és en casos molt excepcionals, com ara una guerra o també per motius de seguretat. 
A la reunió d’ahir entre l’FC Andorra, els tres clubs de la lliga nacional que disputaran la Conference League i la FAF es van plantejar diversos possibles escenaris per solucionar l’entrellat de tot plegat. Segons ha pogut saber el BonDia, en la trobada es va parlar de la possibilitat d’endarrerir l’inici de les obres de l’Estadi Nacional fins al 7 de juliol i adequar l’Estadi Comunal-Joan Samarra perquè l’Atlètic Club Escaldes pugui jugar el 14 de juliol la tornada de la UEFA Conference League.  Fins i tot i va haver la proposta de treure la gespa de l’Estadi Nacional i instal·lar-la a l’Estadi Comunal-Joan Samarra. Amb aquesta opció, la qual s’havia de plantejar a Conxita Marsol, serviria per disputar els partits de la UEFA Conference League. La gespa natural, o el que queda d’ella, del Comunal no està en un bon estat i el 2010 ja es va anul·lar el partit entre l’FC Santa Coloma contra el Birkirkara. La sanció de la UEFA va comportar una derrota per 0 a 3 i també una multa econòmica de 10.000 euros. Dotze anys després també tot continua igual a la gespa natural de l’Estadi Comunal-Joan Samarra.
L’altra opció i menys viable per normativa UEFA serà jugar els partits com a local a l’exili. Els tres clubs implicats en competició europea demanen a l’FC Andorra que assumeixi les despeses. Tant la UE Santa Coloma, l’Atlètic Club Escaldes i l’Inter Club Escaldes, tot i que els sap greu jugar fora els partits com a local, es mostren predisposats a donar el màxim suport possible sí l’FC Andorra els busca una instal·lació –descartat l’Estadi Johan Cruyff​– per jugar aquests tres partits que en cas de classificació serien molts més.  
L’FC Andorra està treballant en totes les opcions i està disposat a tot el possible per començar la lliga el cap de setmana del 4 de setembre, tot i que sembla que tot plegat serà molt just.
Els d’Eder Sarabia, encara pendents dels fitxatges i també de les baixes, comencen la pretemporada el 8 de juliol i faran dues estades a fora del país, ja que no disposen de cap instal·lació preparada per aquelles dates. Del 13 al 23 de juliol marxaran cap a San Pedro de Pinatar (Múrcia) i l’última setmana de juliol cap a Torremirona (Girona). En les dues estades hi ha previstos dos partits amistosos, però encara no hi ha rival determinat. Per una cosa o per una altra l’Estadi Nacional està igual que fa un mes i els dies van passant entre reunió i reunió. 
 
NACHO GIL, UNA OPCIÓ
Nacho Gil, extrem esquerre del Cartagena, està a l’agenda de Jaume Nogués, segons el Twitter de Castañazos Top. El valencià, de 26 anys, també té l’opció d’Albacte, Sporting Gijón i Burgos. Nacho Gil, germà del també jugador Carles Gil –capità dels New England Revolution–, es va formar al València i va arribar a debutar a primera divisió. També va jugar cedit a Las Palmas, l’Elx, la Ponferradina i el Cartagena. El curs passat, a la Lliga SmartBank, va jugar 21 partits i va marcar un gol.
 
David Virgili i Joel Paredes, a la UE Santa Coloma
 
La UE Santa Coloma es continua reforçant per a la UEFA Conference League. Els de Juan Velasco, que han perdut el davanter Salomon Obama, que ha marxat a Malta, incorporen dos jugadors amb experiència a la Lliga Nacional. El primer d’ells és l’extrem dret de l’FC Santa Coloma, de 23 anys, i que arriba cedit a la UE Santa Coloma. També va jugar a la UE Sant Julià. El segon és el davanter Joel Paredes, que va rebre la baixa al final de curs de l’Inter Club Escaldes. Virgili va jugar 27 partits i va marcar tres gols i Joel Paredes va marcar 9 gols en 30 partits.
Estadi Nacional
Estadi Comunal-Joan Samarra
FC Andorra
FAF

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

A tot això, com a club de la Liga Smartbank, l'FS ANDORRA no s'ha de convertir en SAD? Queda absent al ser un club de fora d'Espanya? En cas que ho hagi de fer, quin plaç té?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte