Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de l’acte de presentació del Centre de resolució de conflictes, avui.
Un moment de l’acte de presentació del Centre de resolució de conflictes, avui.

Mas: “La resolució alternativa de conflictes agilitza i redueix costos”


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: SFGA

La resolució alternativa de conflictes empresarials per mitjà de la mediació, la conciliació o el peritatge extrajudicial “agilitza els processos” i “redueix costos”. Aquests són dos dels avantatges principals d’aquests sistemes, segons ha explicat avui el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Josep Maria Mas, en l’acte de presentació del Centre de resolució de conflictes empresarials celebrat ahir al Consell General. A més, les dues parts poden dir la seva i poden ser una bona eina per desbloquejar la Justícia, ha afegit. La iniciativa ja ha despertat l’interès d’alguna empresa, ha assegurat Mas. En aquest sentit, ha remarcat “la total confidencialitat” que garanteix la Cambra durant els processos de resolució “per donar seguretat i confiança a les empreses”.

Segons l’advocada i mediadora Cristina Madrigal, el centre ofereix l’oportunitat de resoldre els conflictes “d’una forma diferent al contenciós de la Batllia”. En relació amb això ha fet notar que amb la resolució alternativa “es busca el consens, no un que guanyi i un que perdi”, la qual cosa permet mantenir relacions de futur, per exemple entre dues empreses o dos socis. També ha insistit en l’agilitat del procés de resolució d’un procés “que les parts controlen en tot moment”. Això sí, “has d’estar predisposat a fer sessions per buscar una entesa satisfactòria per les parts”.

En la seva intervenció, el cap de Govern, Xavier Espot, ha assenyalat que tot i que amb l’aprovació de la modificació de la Llei qualificada de la Justícia es dotarà de més recursos humans per agilitzar els processos judicials, el Centre de resolució de conflictes ajudarà “a mitigar la llosa d’una Justícia lenta”. D’aquesta manera, “la mediació guanya força” i permetrà “millorar la competitivitat de les nostres empreses”, ha exposat. Per la seva banda, la síndica general, Roser Suñé, ha destacat que solucionar les disputes per mitjà del consens i el diàleg farà que la societat sigui “més tolerant i oberta”. A partir d’ara la Cambra obre els registres de mediadors, conciliadors i pèrits per tenir una bossa de professionals que puguin actuar quan les empreses amb conflictes interns o amb altres empreses ho sol·licitin. Així ho ha informat la responsable del centre, Jordina Ticó.

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Després de l’exit sense precedents del Tribunal d’Arbitratge, arriba el CRC……. Ningú dona la cara pel TAPA ?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte