Diari digital d'Andorra Bondia
La taxa entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al BOPA.
La taxa entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al BOPA.

El Govern aprova el Reglament d’aplicació de la taxa turística


Escrit per: 
Redacció / Foto: Facundo Santana

El Consell de Ministres ha aprovat el Reglament de l’impost sobre les estades en allotjaments turístics, que entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA). Aquest Reglament, que desplega la Llei reguladora de l’impost sobre les estades en allotjaments turístics, regula les obligacions censals i de liquidació relatives a aquest impost, així com la seva gestió i control. Tal com ha afirmat el ministre Portaveu, la taxa turística té una voluntat finalista que esdevindrà indispensable per millorar la promoció i implementació de noves accions amb l’objectiu d’impulsar un turisme sostenible, responsable, inclusiu i de qualitat.

El passat mes de juny el Consell General va aprovar la Llei reguladora de l’impost sobre les estades en allotjaments turístics que crea l’impost sobre les estades en allotjaments turístics. Aquest grava les estades, per dies o fraccions, amb pernoctació o sense, que facin els contribuents en qualsevol dels allotjaments turístics previstos en la legislació vigent en matèria d’allotjament turístic, i en els grups d’allotjaments turístics que es puguin establir per Llei, exceptuant les àrees d’acollida d’autocaravanes.

El Reglament estipula que són contribuents d’aquest impost totes les persones físiques que facin una estada en un allotjament turístic. De la mateixa manera, es consideren contribuents d’aquest impost les persones jurídiques a càrrec de les quals s’expedeixi la factura o document anàleg corresponent a les estades en allotjaments turístics efectuades per persones físiques que formin part d’aquesta entitat o organització. Si les persones físiques no formen part d’aquesta entitat o organització són elles les que s’han de considerar com a contribuents.

Els allotjaments turístics s’han d’incloure en el Registre d’Allotjaments Turístics amb la descripció relativa al tipus d’allotjament, la categoria i les modificacions que es puguin fer sobre les característiques d’aquests. El text regulador també estipula els aspectes relacionats amb la liquidació del pressupost que es farà de manera trimestral mitjançant domiciliació bancària, transferència o mitjançant la passarel·la de pagament de l’Oficina Virtual.

Declaració censal-Impost

En la mateixa sessió, s’ha informat de l’ordre ministerial que aprova el contingut del formulari de Declaració censal-Impost sobre les estades en allotjaments turístics i que determina que els substituts del contribuent de l’impost sobre les estades en allotjaments turístics han de presentar per l’alta, les modificacions i la baixa en el Registre d’Allotjaments Turístics, el formulari de l’apartat primer de forma telemàtica.

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Espero que aquesta taxa no vagi a cobrir els forats de crèdits tous impagats o altres pifies conseqüència d'una gestió nefasta, si no a la cura del niostre medi ambient

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte