Diari digital d'Andorra Bondia
La cònsol major, Conxita Marsol, durant la presentació dels canvis de circulació a la zona de Prada Ramon.
La cònsol major, Conxita Marsol, durant la presentació dels canvis de circulació a la zona de Prada Ramon.

La capital habilita 200 places gratuïtes per a motos al pàrquing del Parc Central


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: Comú ALV / Tony Lara

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha presentat aquest matí els canvis de circulació i estacionament que la corporació posarà en marxat a partir del dia 6 a la zona de Prada Ramon. D'entrada, aprofitant l'inici de les obres de refroma del Centre Comercial Andorrà, que s'espera que s'allarguin durant tres anys, s'ha decidit eliminar les places d'aparcament que hi havia al llarg del carrer de l'Aigüeta, tant per a cotxes com per a motos. Per compensar-ho, la corporació habilitarà 200 places per a motos a l'interior del pàrquing del Parc Central que seran gratuïtes.

"A part de remodelar, volem continuar amb la idea de fer una ciutat per a les pesones", ha afirmat Marsol per justificar que s'eliminin les places d'aparcament del carrer de l'Aigüeta. En total desapareixen una 80 d'espais per a motos i 7 o 8 per a cotxes. La cònsol va detallar que s'ha decidit que els espais que queden a mà dreta (en sentit baixada) siguin de càrrega i descàrrega, mentre que a mà esquerra s'hi posarà arbrat amb jardineres tant per evitar que els vehicles hi aparquin "com per millorar la qualitat de vida dels ciutadans". Sí que es mantindran les places destinades a minusvàlids.

Per compensar la pèrdua d'espai per a les motocicletes, Marsol ha anunciat que s'habilitaran una vintena de places a la zona del passatge Europa (a la part del darrer de la seu de MoraBanc, per situar-hi les motos que ja no podran aparcar a Ciutat de Consuegra) i a més, es destinarà una zona del parquing del Parc Central a l'aparcament de motos. Un espai que s'habilitarà un cop es desmunti el village de l'Andorra Multisport Festival. En aquest cas hi haurà espai per a 200 i les places seran d'accés gratuït. La mandatària ha reconegut que fins ara l'ordinació comunal establia un preu per a les motos que entraven a l'aparcament, però que "es tolerava" que no es pagués. "Ara ho oficialitzarem", ha afirmat. 

Circulació
En paral·lel, es canvia el sentit de circulació en els carrers Pere d'Urg i Roger Bernat III. A partir del dia 6, els vehicles que circulin pel carrer Bonaventura Riberaygua no podran girar a la dreta cap al carrer Pere d'Urg, sinó que per arribar al carrer de l'Aigüeta ho hauran de fer pel carrer Roger Bernat III, per donar una entrada natural més còmoda per als vianants i generar un accés directe més visible cap a la zona comercial de Riberaygua i Travesseres. Així, a la intersecció entre el carrer de l'Aigüeta i el carrer Pere d'Urg, els vehicles podran escollir si giren a la dreta (cap a Riberaygua) o a l'esquerra (cap a Bonaventura Armengol). "Els vehicles ho tindran més fàcil per sortir en direcció cap a la Massana", ha destacat Marsol.

La modificació s'adopta com a prova pilot i si no funcionés la cònsol s'ha mostrat disposada a fer marxa enrere. En canvi, en el cas de les places d'aparcament, ja ha deixat clar que difícilment es tornaran a habilitar.

Biscariet
La cònsol major també ha posat en relleu les obres que es faran al Centre Comercial Andorrà i és que finalment s'ha pogut arribar a un acord amb la propietat i el passatge Biscariet quedarà totalment descobert, excepte la zona en què s'hi ha de fer un parc infantil. A les plantes superiors que es crearan de nou, a més de zona comercial i oficines, també s'hi faran habitatges.

 

Andorra
andorra la vella
marsol
aparcament
parquing
places
motos
Aigüeta
Biscariet
Pere d'Urg
Roger Bernat III
Circulació

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

En una ciutat per a les persones, hi han pàrquings per els seus vehicles, com continuem així en ponts i festius ja no seran 4-5 hores de cues buscant parquing sino 20...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte