Diari digital d'Andorra Bondia
Les cues que s'han format cap a les 11 del matí.
Les cues que s'han format cap a les 11 del matí.
La cua donava tota la volta a l'estació.
La cua donava tota la volta a l'estació.
Hi ha dues cabines habilitades per poder fer el tràmit.
Hi ha dues cabines habilitades per poder fer el tràmit.

Més de 2.600 persones ja tenen l’abonament gratuït del bus


Escrit per: 
Laia Bautista Servat / Foto: L. B. S.

Més de 2.600 persones ja han adquirit l’abonament gratuït per a l’autobús d’ençà que es va començar a distribuir, dijous passat, sigui de manera presencial o virtual. Així, fins a les cinc d'aquesta tarda, 1.700 usuaris havien recollit la targeta a l’Estació Nacional d’Autobusos (ENA), segons ha informat el gerent de Coopalsa, Gabriel Dallerès; mentre que 955 havien optat per sol·licitar-la a través de l’aplicació Mou_T_B. Des de FEDA Solucions han apuntat que un 42% de les adquisicions s’estan fent en línia, el que s’ha traduït amb un increment del 22% dels usuaris de l’aplicació amb 787 de nous.

A diferència de la primera jornada de distribució d’abonaments gratuïts de bus a l’ENA, que en moments puntuals hi va haver petites cues d’una desena de persones, aquest matí s'han vist llargues cues a l'Estació Nacional d'Autobusos (ENA) per poder adquirir presencialment l'abonament gratuït pel bus. Una situació que ja es va començar a viure el passat dijous 23 de juny amb cues puntuals de fins a una quinzena de persones. En aquesta ocasió, la filera rodejava l'edifici de l'ENA amb temps d'espera que superaven l'hora i, fins i tot, l'hora i mitja, segons alguns dels ciutadans que estaven a tocar de les taquilles de l'estació. Per exemple, l'Hernán, un usuari habitual del bus que es trobava a l'inici de la cua, ha indicat que "fa més d'una hora que espero per adquirir l'abonament", mentre que una senyora de davant seu ha precisat que probablement fa més d'una hora i mitja que esperen.

Algunes persones que es trobaven a la fila, s'han mostrat molt contentes per aquest nou abonament gratuït, com així ho ha explicat l'Ana, una usuària que agafa freqüentment la línia de Canillo a Andorra la Vella. "Aquest abonament és una bona aposta sobretot de cara l'hivern, ja que com a treballadora a pistes sempre tardava dues hores per poder arribar a casa per culpa del tràfic i ara espero que amb el bus gratuït la gent no agafi tant el vehicle personal". Un jove que diàriament agafa l'autobús per venir a treballar a la capital, el Kevin, ha afegit que "em sembla una molt bona iniciativa, sobretot perquè només poden obtenir la targeta els residents".

A banda d'això, ha precisat que s'hauria d'incrementar els horaris del bus durant els festius, perquè amb els turistes hi ha massa retencions i "un autobús cada hora es queda curt". En una línia similar, l'Hernán ha afegit que s'hauria d'ampliar especialment les franges més nocturnes, perquè així, els treballadors que surten tard de la feina, com restauradors i comerciants, li donarien més ús i, sobretot, perquè "agafar un taxi és molt car i impossible per la majoria dels sous de la ciutadania". Entre els usuaris també s'ha reiterat en la importància d'incrementar el nombre d'autobusos i que es millori la puntualitat del servei.

Finalment, entre les persones que feien cua, també hi havia dos joves de 15 anys, el Pau i el Marc, que han explicat que no tenien el bus jove perquè sempre es desplaçaven per Escaldes-Engordany a peu. Ara, però, amb l'abonament gratuït per tot el territori, han assegurat que el faran servir més sobretot per desplaçar-se a Sant Julià de Lòria, Santa Coloma i Encamp.

 

persones
abonament gratuït
bus

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

y porque no hacen para los temporeros ?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte