Diari digital d'Andorra Bondia
En l’estrena de dissabte els artistes de la companyia canadenca van sentir que el públic els rebia amb els braços oberts, asseguraven en la valoració feta aquest matí.
En l’estrena de dissabte els artistes de la companyia canadenca van sentir que el públic els rebia amb els braços oberts, asseguraven en la valoració feta aquest matí.

“És un espai perfecte”


Escrit per: 
Alba Doral / Foto: Andorra Turisme

Només hi ha “petits detalls” per millorar, però el nou espai per al Cirque du Soleil és “perfecte”. El gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, desprèn satisfacció en parlar del “ple absolut” que va ser l’estrena la nit de dissabte de MUV, la nova proposta del Cirque du Soleil. Un aforament complet que sembla que tindrà continuïtat, si ens atenem al 75% de les entrades que ja estan despatxades per a la resta de funcions que oferirà la companyia canadenca al llarg del mes de juliol. 

Entre els serrells que cal perfeccionar, a la vista de l’estrena de dissabte, hi ha el del sistema de ventilació. El públic va passar calor. Ho ha admès. Cinc mil persones sota l’envelat en un dia de xafogor i sense una bona refrigeració no és bo per al negoci. Un altre aspecte millorable: l’inici de l’espectacle es va demorar. En primer lloc, perquè “l’esperit mediterrani” del públic el porta a arribar just o tirant a tard. En segon, per un imponderable: una de les voluntàries va patir una indisposició –res de greu i amb happy ending, assegura Budzaku– i el pas de l’ambulància va complicar l’entrada dels assistents. Però en global, l’estrena del nou espai va resultar “molt millor del que ens esperàvem”. Més encara: “Al nostre equip tenim confiança, sabem el que fem i l’espai és increïble”. És a dir, “molt ben ubicat i amb més espai per crear” que a l’envelat que ha ocupat durant els últims set anys al pàrquing del Parc Central. Les dimensions de l’escenari venen a ser les mateixes, però amb característiques diferents. Així que, curt i ras, “malgrat les dificultats inicials per a l’adaptació, estem més que contents”.

I els artistes, què en diuen? Confirmen l’expressat per Budzaku: “Estem satisfets amb la mida, que per als artistes, els dissenyadors, és bona perquè  amplia els límits creatius del Cirque”. Ho deia Marie-Josée  Adam, directora executiva i cap de creació de MUV. 

Al capítol de la satisfacció s’hi suma el de les reaccions del públic que dissabte a la nit assistia a l’estrena del nou muntatge. “Es va fer interactiu, amb la gent ballant i seguint la música, i realment ha estat un regal per a nosaltres”. Aquesta reflexió la feia una de les acròbates convidades a la roda de premsa, artista que ja havia passat per Andorra fa set anys, recordava. “El públic ens va donar la seva generositat i va obrir els braços des del primer moment”, ha afegit Edesia Moreno, dissenyadora de la coreografia acrobàtica. 

I el futur? Sembla assentat en aquesta ubicació, “si repetim l’any vinent”. Però això serà cosa de posar-se a pensar-hi a partir del mes de setembre, ha puntualitzat el gerent d’Andorra Turisme. Una cosa que sembla no estar entre les seves intencions és fer-lo créixer. Ni en capacitat d’aforament ni ampliant el nombre de funcions. Ja han passat dels 50.000 llocs de la primera edició, amb Scalada, als 120.000 de capacitat d’aquesta vuitena edició, va recordar. I el seu equip també té un límit. 

“És un espai perfecte”

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Tothom sembla satisfet, excepte el veïnat que ha d'aguantar l'increïble soroll del DJ cada nit.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte