Diari digital d'Andorra Bondia
Conxita Marsol i la cònsol de la Massana, Olga Molné, el dia que es va presentar el plec de bases del concurs.
Conxita Marsol i la cònsol de la Massana, Olga Molné, el dia que es va presentar el plec de bases del concurs.

La capital ajorna ‘sine die’ el projecte per fer un telefèric al pic de Carroi


Escrit per: 
Agències

El projecte per construir un telefèric al pic de Carroi es troba “bastant ajornat”. Així ho ha reconegut la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, si bé ha insistit que la proposta en cap cas s’ha descartat del tot. De fet, la mandatària de la capital ha refermat la seva confiança en el potencial del giny, per la qual cosa si la corporació actual no la pot tirar endavant creu que ho haurien de fer els seus successors.

Cal recordar que els comuns de la capital i la Massana van llançar un concurs per a la construcció i explotació del telefèric que el juliol de l’any passat es va declarar desert perquè cap empresa s’hi va presentar. En aquest sentit es va explicar que s’obria un període de reflexió sobre el futur del giny. Passat un any, més enllà de les declaracions no s’ha concretat res més. I de fet, Marsol també ha reconegut que les empreses que es dediquen a construir aquestes instal·lacions han tingut complicacions a causa de la pandèmia i de l’encariment dels materials de construcció. Tot plegat comportaria un replantejament del projecte inicial: si inicialment es plantejava que fos finançat completament amb inversió privada, Marsol ha apuntat que ara potser l’Administració pública també hauria de tenir-hi un pes.

Embussos
D’altra banda, qüestionada per les retencions que s’han viscut al llarg del cap de setmana a la capital i arreu del país a causa de la celebració de l’Ironman 70.3, ha apuntat que, en vista a un futur no gaire llunyà, és necessari crear un altre vial per replantejar la circulació a la parròquia. D’aquesta manera, ha acceptat que en alguns moments la xarxa viària de la capital es col·lapsa amb un gran volum de vehicles, per la qual cosa considera necessari un replantejament dels hàbits, “començar a caminar més”, tot i que d’altra banda va remarcar que “crec que és necessari un altre vial”.

Segons ha indicat, aquest es podria situar als entorns de Borda Nova i darrere de l’Estadi Comunal, ja que el vial existent té una continuïtat, i ha de ser el “pulmó d’Andorra la Vella” per desenvolupar la parròquia cap a la zona de l’Obac. Així, ha explicat que la circulació actual pel carrer Prat de la Creu, en un futur s’hauria de traslladar a l’avinguda Tarragona i la d’aquesta via cap al nou vial, que suposarà un alleugeriment del trànsit. Marsol ha reiterat que, per molt que la ciutadania canviï d’hàbits i deixi d’utilitzar massivament els vehicles particulars, “la gent i els turistes encara continuen arribant al país en cotxe”.

Finalment, i preguntada per l’impacte que poden tenir les futures fonts a la plaça de la Rotonda, ha comentat que el Comú aposta per aquesta mena d’instal·lacions per donar un impuls al turisme comercial, el qual ha viscut una davalla considerable pel canvi de model del sector. Per això, des del seu punt de vista, tot i que fins al moment els turistes venien al país a comprar i després aprofitaven per visitar alguna cosa, “ara els hem de donar atractius perquè vinguin i posteriorment comprin als nostres comerços”.

capital
ajorna
‘sine die’
projecte
fer
telefèric
pic de Carroi

Compartir via

Comentaris: 3

Comentaris

La millor notícia! Ens omplim la boca d'expressions com diversificació turistica o turisme sostenible, turisme de qualitat (?!)... ja seria hora que busquessim el que volen dir aquests conceptes...
Fins que el Banc verd ho vulgui
Bé m'alegro, ningú vol més ferralla o ciment a les muntanyes...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte