Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Alba Doral

Alba Doral

Periodista

 

 

Senyores ‘florero’
Hi ha pel món ànimes –càndides algunes, perverses esperem que les menys i purament ignorants la resta– que sostenen que en això de la igualtat entre sexes aquí pau i després glòria, que les dones hem aconseguit situar-nos a la cima del món i tenim tantes portes obertes que si no hi passem és per pura... desídia? Ànimes a les quals parlar de quotes els sembla esmentar Satanàs. I ves per on, de manera tan conspícua, dues fotografies ens dibuixen el panorama tal com és (i és tan poc diferent de com ha estat sempre). L’una, la dels mascles poderosos parlant de coses importants, decidint sobre la vida i la mort (les nostres, és clar) i, el que és més important (per a ells), sobre els diners. Enmig de tots els mandataris, quatre dones. Quatre. A l’altra imatge, les consorts dels mandataris. Parlant de, ja saben, cosetes de dona: vigila amb els talons, no ensopeguis, que aquest empedrat és traïdor; ui!, quina monada de vestit, ja em donaràs l’adreça del teu modista; ara ens n’anem a veure museus, flors i bufadors de vidre. Cultura que, ja saben, és taaaan femenina. Inculta! M’escridassen per aquí, no entens res de com va el món, elles (només hi havia un home, oi?) fan una fantàstica tasca de relacions públiques. Elles. Elles fan de maniquí a l’aparador. Per què  en veure un ramat (perdó, ramillete) de senyores florero som tan banals que ens entren unes ganes irrefrenables de visitar aquell museu, aquella ciutat? Elles i ells han ajudat a destrossar en l’imaginari col·lectiu unes quantes dècades de lluita feminista. De les dones, si ho prefereixen els primmirats a qui el terme feminisme els produeix urticària. 

Comentaris: 2

Comentaris

No hi tinc massa res a afegir. Només aplaudir per aquest retrat fidel de les nostres societats, que esperem aconseguim canviar entre tots més d'hora que tard.

Senyor Ferran, més que "retrat fidel de les nostres societats", li proposo parlar de retrat fidel de les nostres mentalitats, tenint en compte que el que ha opinat la senyora Alba Doral és fruit de la interpretació que ha fet ella d'un fet, en aquest cas del rol que han jugat les respectives parelles dels mandataris a la cimera de l'OTAN i que jo, que soc una dona, com ella, no comparteixo en absolut perquè tinc una estructura mental que no sé ben bé en quina categoria de les tres que proposa en el seu bitllet d'opinió encaixa, si en la de les "ànimes càndides", si en la de les "perverses", o en la de les "purament ignorants". Per què serveixen les quotes? Per complir. Pura estratègia d'apropiació del discurs feminista per part d'una empresa, d'una institució, per oferir una bona imatge i treure'n benefici. El retrat fidel de les nostres societats, aquí i arreu, el retrat fidel de veritat, l'indiscutible, és que peguem i matem les dones, els nens, i els homes, i fem guerres, i violem dones i nens, i tractem els nens, els padrins, les plantes i els animals com a espècies de 3a categoria, i mengem carn, i peix, i llencem tones de menjar a les escombraries, i tenim pisos buits i gent que no té casa, i contaminem, amb els nostres pensaments i accions. La resta: interpretacions i infantilització del feminisme.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic