Diari digital d'Andorra Bondia
Sandra Tudó.
Sandra Tudó.

Sandra Tudó, secretària general del Comú d'Escaldes-Engordany


Escrit per: 
M. P. / Foto: BonDia

L’actual consellera de Movem-Ordino a l’oposició comunal ordinenca, Sandra Tudó, serà la nova secretària general del Comú d’Escaldes-Engordany, en substitució de Cerni Escalé. Així s'ha anunciat avui des de la corporació liderada per Rosa Gili i segons ha explicat ella mateixa “deixaré el càrrec de consellera, però encara no sé quan”, ja que no s’incorporarà a la nova feina fins a l’1 de setembre. Amb tot, des d’Escaldes s'ha detallat que durant un temps Tudó i Escalé treballaran “colze a colze” per assegurar una transició “ordenada i tranquil·la”. 

La consellera comunal ha explicat que hi ha temes comunals que no s’han pogut acabar de tancar i la seva voluntat és enllestir-los abans de deixar el Comú, com per exemple l’estudi sobre el creixement urbanístic que treballen conjuntament amb la majoria. Caldrà veure com es concreta el relleu al Comú, però en tot cas el següent membre de la llista de MovemOrdino és Jean Michel Armengol.

Tudó, nascuda el 31 de maig del 1972 a Escaldes-Engordany, és llicenciada en Biologia i és la directora de l’escola andorrana segona ensenyança d’Ordino i codirectora de l’Esbart Valls del Nord. El 2015 va entrar a l’oposició comunal al costat d’Eva Choy en una llista de Liberals d’Andorra que tenia el suport de Convergents d’Ordino. El 2019 va ser l’encarregada de liderar MovemOrdino, candidatura vinculada al PS.

La cònsol d’Escaldes, Rosa Gili, ha assegurat que s’ha optat per Tudó perquè “penso que ho pot fer bé, té un bon perfil i la conec bé”, i ha afegit que “per a ella és un repte i per a nosaltres la garantia de continuar treballant amb un bon equip”. N'ha destacat també la capacitat d’organització i la seriositat. Preguntada sobre possibles incompatibilitats, Gili ha assegurat que “pel que sé no està escrit enlloc que sigui incompatible” un càrrec amb l’altre.

De la seva banda, Tudó ha explicat que després de 26 anys a l’escola, “em venia de gust un canvi”, de manera que ha demanat una excedència per poder ocupar el lloc de secretària general durant l’any i mig que queda de mandat. “Crec que fer una aturada en l’educació m’anirà bé per tornar amb més ganes, i a més retorno a la parròquia que m’ha vist néixer”, ha exposat, assenyalant que el seu càrrec “és de confiança però no té un vessant polític, sinó que pesa més la part gestora. Crec que puc aportar molt i aprendre molt més. És un repte que encaro amb ganes”, ha conclòs.

Sandra Tudó
secretària general
Comú d'Escaldes-Engordany

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Vinga!! a col·locar una altra amigueta! clar que si, abans de les eleccions fem favors

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte