Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Marc Segalés

Marc Segalés

Periodista

 

 

Preocupació sobtada per l’urbanisme




Les darreres setmanes, posem un mes o mes i mig a tot estirar, hi ha hagut a casa nostra un increment fora de mida de la conscienciació, o millor dit de la preocupació, pel creixement desmesurat de la construcció i el nou boom urbanístic, que hi ha qui sembla que hagi descobert ara, i pel risc que tindria per al país i la seva gent la continuació del model actual de creixement.
Comuns que, en espera de poder fer una modificació més substancial del Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquial (POUP), modifiquen la normativa urbanística per reduir l’edificabilitat i mirar de reduir l’allau de projectes, comuns que admeten que s’està construint massa a la parròquia, el cap de Govern advertint que l’actual model de construcció “és insostenible” i que caldrà modificar la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme, la degana dels arquitectes alertant determinades parròquies que estan creixent massa i que haurien de repensar el tipus d’urbanisme que volen i fins i tot –i malgrat que ho sembli, no és una broma– el mateix sector de la construcció preocupat per si el boom d’avui acaba desembocant en una nova crisi demà.
Tot i que segurament molt tard per tots aquells que ja advertien fa anys d’aquest problema, cal celebrar el consens sobtat –a cinc o vuit mesos d’unes eleccions tot sigui dit– sobre aquesta qüestió i confiar que serveixi per a poder-hi fer alguna cosa. Ara bé, cal ser conscients que molts dels que ara posen el crit al cel són els que, ja sigui per acció o per omissió, han permès, i en algun cas fomentat, que s’hagi arribat a la situació actual.

 

 

 

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

No es pot dir més clar, molt bon article!

imatge de Ferran Goya

Al'evangeli de san Mateu els hi deien "sepucres blanquejats" als fariseus. Fariseisme és veure els que van votar la llei general d'ordenament del territori en desembre de 2000 ( liberals de Marc Forné amb Toni Martí, Serra, Naudi, etc ) queixar-se d'unes conseqüències sobre el medi natural i l'habitatge ja van anunciar la minoria d'aquell moment Jaume Bartumeu, Vicenç Alay i Miquel Alís

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte