Diari digital d'Andorra Bondia
Els preus de l'alimentació continuen pujant.
Els preus de l'alimentació continuen pujant.

L'IPC avançat del juliol se situa en el 7,6%, dues dècimes més que al juny


Escrit per: 
Redacció / Foto: Agències

La variació interanual estimada de l’IPC al mes de juliol és del 7,6% segons el càlcul de l’indicador avançat realitzat pel departament d'Estadística i que fa públic avui. Si aquest indicador es confirmar, l'IPC del mes passat augmentaria dues dècimes respecte a l'avaluat al mes de juny que es va situar al 7,4%.

Aquest increment de la inflació seria a causa del comportament dels preus de dos grups, vestit i calçat, que tot i trobar-se en període de rebaixes, l’impacte d’aquestes en els preus ha estat inferior al del mateix mes de l’any anterior; i el comportament a l’alça dels preus de l’alimentació. Cal destacar l’efecte moderador dels preus del grup transport, a causa d’una lleugera disminució dels preus dels carburants i lubricants. 

L’IPC avançat d’Espanya del mes de juliol se situa al 10,8%. En cas de confirmar-se, augmentaria sis dècimes respecte a la variació registrada al mes de juny. L’IPC avançat de França del mes de juliol del 2022 se situa al +6,1%. En cas de confirmar-se, augmentaria tres dècimes respecte a la variació registrada al mes de juny.

IPC
juliol
juny

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Lubricants es el que necessitarà el poble per aguantar aquesta crisi...lubricants per un tubo!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte