Diari digital d'Andorra Bondia
Mapa amb la línia de ferrocarril presentada dimarts.
Mapa amb la línia de ferrocarril presentada dimarts.

El Govern, disposat a activar “palanques” per finançar el ferrocarril


Escrit per: 
M. S. / Foto: Pau Noy Serrano

L’Executiu està disposat a activar diverses palanques encaminades al finançament del tren entre Andorra i Barcelona. De fet, així s'ha refermat avui el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, en una idea que s’ha posat sobre la taula en altres ocasions: activar la palanca del Banc Europeu d’Inversions. Per Jover acostar-se a aquesta entitat que tot i ser de la Unió Europea també coopera amb països tercers, és “un paraigua de cooperació que ens permeti presentar projectes d’infraestructures”. Però, a més, té un altre valor afegit. I és que té “un alt grau de capacitat tècnica per validar qualsevol projecte”.

Segons Jover, el Govern veu amb bons ulls i “té interès per les noves formes de mobilitat, que a més són sostenibles”. Igualment, ha considerat molt important que des de la societat civil es creïn fòrums de debat i de propostes sobre aquesta possibilitat. Per això ha valorat positivament la presentació del projecte que es va fer dimarts per unir Barcelona i Andorra amb el ferrocarril.

Govern
disposat a activar “palanques” per finançar el ferrocarril

Compartir via

Comentaris: 5

Comentaris

Em costa molt entendre com volen lligar-nos de mans i peus la nostra dependencia cap a barcelona . La llibertat i flexibilitat d’un aeroport, que t’enllaça a tot el mon amb la rigidesa d’un tren que nomes et porta a barcelona. Sotmesos a les seves vagues, a les seves normes, a renfe, a fgc, zero competencia i zero llibertat…. Foradar mitja andorra per poder fer txu txu…..
La sostenibilitat també son avions electrics
I dale...mira que ets pesat amb els avions elèctrics, el canvi climàtic es inminent, els avions elèctrics també poluen amb les seves bateries de liti, deixa de donar la tabarra i informa't si us plau...
Bona idea per que els treballadors vagin a dormir a ripoll, pero no es una aportacio per que ens visitin turistes de mes lluny dels que ja ho fan
Vist els comentaris ens importen més els turistes que el nostre planeta, i així ens va...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte