Diari digital d'Andorra Bondia
Un control policial.
Un control policial.

Nova campanya de controls policials per detectar infraccions de motocicletes, bicicletes i VMP


Escrit per: 
Redacció / Foto: Agències

La policia iniciarà el 15 d'agost i fins el dia 28 d’agost una nova campanya de circulació adreçada als conductors de motocicletes, ciclomotors, VMP i bicicletes. La finalitat de la iniciativa és millorar la seguretat viària en general i detectar imprudències o infraccions dels seus conductors, en aplicació de la Llei de la circulació. 

Segons ha explicat el mateix cos d'ordre en un comunicat, es realitzaran controls específics de motocicletes, ciclomotors i vehicles anàlegs, ja sigui en vies urbanes o interurbanes per constatar deficiències tècniques i/o administratives. Així es controlaran deficiències tècniques i/o administratives com la circulació amb vehicles que emetin pertorbacions electromagnètiques, sorolls, gasos i altres contaminants a la via pública, superiors als reglamentàriament establerts; la circulació amb un VMP sense tenir l'edat mínima permesa; la circulació sense guants o casc homologat; no utilitzar o no utilitzar adequadament el conductor o passatger d'una VMP o bicicleta els cascs de protecció en vies urbanes o quan el conductor tingui una edat inferior a setze anys. Igualment es revisaran aspectes com disposar de la ITV, l'assegurança o els tubs d'escapament en les condicions adequades. A més, els agents vetllaran per constatar imprudències o infraccions en el decurs de la circulació dels conductors de motocicletes, ciclomotors, VMP i bicicletes o vehicles anàlegs com per exemple la conducció de forma temerària; circular sense regular la velocitat en funció de l'estat de la calçada, de la visibilitat, de les dificultats de la circulació i dels obstacles previsibles, o sense reduir la velocitat i, si escau, sense parar si les circumstàncies ho demanen o el fet que no es respectin els senyals.
 
La finalitat de la campanya és incidir en que els vehicles tipus motocicletes, ciclomotors, VMP i bicicletes, circulin per les vies publiques en bones condicions tècniques i administratives, i detectar els comportaments imprudents dels conductors, amb l'objectiu final d'intentar reduir en nombre d'accidents amb implicació directa d'aquests vehicles, segons ha remarcat la policia.

controlspolicials
infraccions
motocicletes
bicicletes
VMP
Comentaris: 1

Comentaris

Ja es hora

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic