Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Sandra Cano

Sandra Cano

Coordinadora local de SDP d'Encamp

 

 

Paguen la factura i la fractura




Per no perdre els bons costums d’aquest govern DA-LA, on amb demòcrata i liberal va ara també independents, l’hivern vinent per la falta de planificació, les famílies del país passaran un hivern ben glaçat i amb els comptes més buits del que ja estan.

El preu de la benzina ha pujat de manera estrepitosa, cal dir que és un problema global, però també és cert que el Govern en aquest sentit només està fent una feina d’observador.

La tardor i l’hivern les llars voldran encendre les calefaccions, doncs arriba el fred i en aquest país viure sense calefacció es fa difícil. La neu que, tan apreciada és per fer moure l’economia del país, als que hi vivim ens farà tremolar les butxaques per poder estar confortables, ben escalfats, a casa.

Com cada any les famílies faran el de sempre però a diferència d’altres anys, quan arribi la factura quedaran espantats i molts no la podran pagar.

El mateix passarà amb la llum. Tot i que no en parlen, la factura ja és diferent. Amunt com la resta de consums.

Els progressistes pensem que ja són massa anys d’improvisar. És allò de: quan arribi el problema ja veurem què fem. Finalment la solució que es troba arriba massa tard i no s’ajusta a la realitat de les necessitats de les famílies.

No entenem com aquest govern dels millors fa el de sempre que el problema esclata improvisa mesures i, això sí, surt en rodes de premsa dient allò de “ja està tot solucionat...”

Les famílies ja estan escanyadíssimes amb l’alt preu del lloguer i ara, a més, tindran la gran sorpresa de la pujada estrepitosa dels consums.

Calen campanyes informatives per donar eines a les famílies per poder fer estalvi en el dia a dia. Moltes famílies desconeixen que amb petits gestos del dia a dia poden fer que les factures a final de mes no siguin tan altes. Això també és tasca d’un govern responsable. Estalviar en la factura de la llum, el gas i el gasoil també és una bona mesura per no castigar tant el planeta.

Ho diem des del 2019: establir un Pla de canvi d’hàbits ambientals en els usuaris finals i fer-ne les campanyes informatives adients.

El nostre país es troba així enmig d’una espiral de depressió col·lectiva, amb una ciutadania desencantada, distant, desconfiada i sense esperança en el futur.

Fa molts anys que això dura i els darrers mesos es nota que la gent ja està cansada. Ningú no vol haver de viure d’ajuts, però vista la manca de planificació segurament la solució que es trobarà serà una altra nova ajuda, i les famílies hauran de “despullar-se” novament enfront les administracions per poder demanar-la.

Volem una societat solidària, no una societat precària.

Cansa veure com la societat cada dia està més fracturada per no poder pagar les factures. Hi ha massa famílies que no poden tenir conciliació familiar perquè han de tenir dues feines per malviure.

El desenvolupament econòmic no pot continuar basant-se sobre l’explotació indiscriminada dels nostres recursos naturals i mediambientals.

Ho dèiem el 2019 i avui ho continuem defensant.

El nostre país necessita promoure una economia productiva de mínima petjada ecològica. 

Convindria oferir un medi ambient excel·lent i una gestió ambiental exemplar com a element de promoció i difusió turística d’Andorra. 

Cal assolir el màxim nivell d’independència energètica d’Andorra gràcies a un canvi de model energètic, adaptat al nostre territori, que ens garanteixi el dret a prendre les pròpies decisions en l’energia. 

A dia d’avui la poca feina feta en matèria d’energies està, literalment, passant factura a les famílies del país.

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

I tu com a agent immobiliari que estàs fent per Andorra?!!!

ZASCA! un altre personatge amb dos cares, com quasi tots els polítics d'Andorra que ens volen vendre la moto mentre s'omplen la butxaca...cobran dos sous astronomics i omplint-nos les orelles amb el que creuen que volem escoltar. el que passa es que la gent està cansada de tanta hipocresia...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte