Diari digital d'Andorra Bondia
Un gos a la gossera oficial en una imatge d'arxiu.
Un gos a la gossera oficial en una imatge d'arxiu.

La dificultat d'accés a l'habitatge i l'encariment del cost de la vida disparen l'ocupació a la gossera


Escrit per: 
Agències / Foto: SFGA

Les dificultats per accedir a l'habitatge, els salaris baixos i la pèrdua de poder adquisitiu són els principals motius que han portat a la gossera a registrar una ocupació rècord respecte dels darrers anys. La instal·lació té capacitat per acollir 42 gossos i actualment se n'ocupa de 34. A les mateixes alçades del 2021, la xifra era de 24. Després de registrar una època notable pel que fa a adopcions, l'encariment del cost de la vida fa que per a moltes famílies no sigui sostenible econòmicament cuidar d'un animal de companyia, la qual cosa provoca que l'hagin de cedir a la gossera a l'espera que siguin adoptats ràpidament.

Precisament, Jesús Cardesín, responsable de l'equipament, ha explicat a l'ANA que al llarg de l'any passat les famílies "estaven més animades a adoptar i es veien amb més ganes". També es registraven moltes menys cessions de gossos "perquè el problema de l'habitatge no estava tan actiu com està ara". Després d'una notable època d'adopcions durant la pandèmia, Cardesín ha posat en relleu que hi ha hagut un termini important d'entrades de cans, "però que no tenen res a veure amb les adopcions anteriors".

Pel que fa a les edats dels 34 animals, "tenim un percentatge molt elevat de gossos d'un any i mig". De fet, del total hi ha 17 que tenen menys de dos anys, 6 més de 8 i la resta es troben en edat adulta. També s'acull un nombre considerable de gossos potencialment perillosos (PPP), que no han augmentat per l'entrada en vigor de la nova llei "sinó per la pèrdua de poder adquisitiu". En aquest cas, Cardesín ha afirmat que el fet de tractar-se de races potencialment perilloses no ha fet disminuir les adopcions, sinó al contrari, són dels més ràpidament troben una nova família tot i la necessitat d'haver de superar la formació prèvia per part dels futurs propietaris.

Amb tot, el responsable ha assegurat que "ara mateix ens trobem amb la major estada de gossos des que estic aquí" i una de les més altes històricament. Així, amb la finalitat de buscar una llar als animals, des de l'associació GosSOS es continua fent campanyes de comunicació a través de les xarxes socials, on es publiquen imatges dels gossos, l'edat i les seves característiques. El centre permet als futurs propietaris anar a visitar-los i poder-los passejar per a conèixer-los millor els 365 dies de l'any entre les 10 i les 14 hores.

Andorra
gossera
Habitatge
cost de la vida

Compartir via

Comentaris: 3

Comentaris

Quina llàstima! Aquests ulllets :( no ens mereixen, i la terra tampoc. Tan de bó hi haguèssin propietaris més humans…
Es molt trist escoltar que per ja no podem viure en el nostre País, ja sigui pel habitatge o per manca de salari. Quan a sigut necesari hores extres i s'han fet per què Andorra fos lo que és. Aquesta gent ho ha a marxat o els hi queda poc. Srs del Govern, no es donen compte que necessiten la gent treballadora perquè vinguin els rics a deixar els diners? De veritat creuen que la gent no marxarà? perquè està asfixiada de no viure. I estar sobrevivint sempre, acabe pasant factura. Avui els animals. Demà les drogues al carrer que no volen veuré, i passat es trobaran sense gent per treballar a les caixes o als restaurants, i quan no existeix servei. No existeix país... Comencin a pensar amb el cap i no amb les butxaques. Tan pisos de luxe que no permet mascotes... per blanquejar diners... Andorra ha deixat de ser un País segur. Quan es donin compte serà massa tard. Massa tard!
Tens tota la raó Cristina, porto 30 anys al país, abans de que es venèssin el país per blanqueig, per turisme insostenible etc la gent era feliç, ara tothom està amargat. aquest Govern no troba solucions, tenen idees de bomber i fan pena...El problema de las manca de mà d'obra ja el tenim al damunt, però ells tranquils canvien els portuguesos per argentins o pel que sigui, és igual, per ells no som res...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte