Diari digital d'Andorra Bondia
La cònsol encampadana ha fet avui balanç de la festa major.
La cònsol encampadana ha fet avui balanç de la festa major.
El Punt Lila durant la festa major d'Encamp.
El Punt Lila durant la festa major d'Encamp.

Mas considera que es necessiten un parell d’abocadors més al Principat


Escrit per: 
Laia Bautista Servat / Foto 1: SFGA / Foto 2: Comú d'Encamp

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, considera que es necessiten un parell d’abocadors més al Principat que complementin el que s’està ampliant a l’antic camp de tir de la Rabassa, a Sant Julià de Lòria. Així ho ha fet saber avui en el darrer dia de la festa major de la parròquia. La cònsol ha recordat que l’abocament de terra del Maià sempre tanca durant la temporada d’hivern. “En principi el Maià estarà obert fins a l’octubre, però si la climatologia ens ho permet, intentarem que estigui operatiu fins al novembre”. Segons Mas, a banda de Sant Julià hi hauria tres parròquies més que estarien interessades a obrir abocaments de terra. Ha citat explícitament Canillo, que ja tindria unes possibles ubicacions, i Andorra la Vella, que es va oferir a buscar emplaçaments. Totes dues s’afegirien a Sant Julià, que ja treballa en l’ampliació de l’abocador del camp de tir de la Rabassa. Ara bé, caldrà esperar fins al setembre, quan les parròquies interessades es reuneixin per poder saber amb certesa quines seran les ubicacions dels nous abocadors.

D’altra banda, i qüestionada sobre la limitació del creixement urbanístic a la parròquia, Mas ha recordat que des de principis del mandat van aprovar el Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquial (POUP) i, per tant, no es podrà revisar fins d’aquí a sis anys. En aquest sentit, fa un parell de dies que el cap de Govern, Xavier Espot, va anunciar que de cara al setembre vol convocar una reunió amb els Comuns per adoptar decisions de mutu acord per la limitació urbanística.

L’EcoParc, sense pressa
Un aspecte que ha generat força inquietud entre els ciutadans de la parròquia és el projecte que va guanyar el concurs d’idees per a l’embelliment de la zona de Les Pardines fins al Llac d’Engolasters: Encamp EcoParc. Mas ha insistit que la corporació té la llibertat per escollir les propostes del projecte guanyador que es tiraran endavant. “No és un projecte que tinguem molta pressa a treure, perquè encara s’ha de treballar internament”, ha precisat.

“Només han sigut 4, ho deixem com un cas isolat”

Dimecres de la setmana passada quatre padrins del Cafè del Poble d’Encamp van patir una intoxicació alimentària. “Afortunadament, només han sigut quatre casos, i per això ho deixem com un cas isolat”, s'ha felicitat avui la cònsol major, Laura Mas, segons la qual la simptomatologia que van tenir els padrins afectats va ser “molt lleu”, ja que es van poder recuperar ràpidament. Fa unes setmanes, el Casal Calones d’Andorra la Vella va passar per la mateixa situació. L’origen de les intoxicacions seria la cuina central, tot i que encara no s’ha pogut confirmar si Encamp i la capital tenen el mateix proveïdor.

El Punt Lila i el Punt d’Informació Juvenil s’uneixen per la festa major

Arran del fenomen de les punxades que es va començar a detectar durant els actes nocturns de la festa major de Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella i Encamp van decidir posar punts lila durant les festes nocturnes de les respectives festes majors. En el cas de la parròquia encampadana, el Punt Lila, que va estar operatiu des del dissabte fins al dilluns, va comptar amb la col·laboració dels monitors i coordinadors del Punt d’Informació Juvenil (PIJ), membres de la Comissió de Festes i algun col·laborador del Comú. En aquest sentit, la cònsol major, Laura Mas, ha recordat que en anteriors festes de la parròquia ja s’havien disposat punts d’informació i, en aquest cas, el Punt Lila va actuar com un PIJ de referència en què no només s’informava dels protocols a seguir en cas de ser víctima d’una punxada, sinó que també resolien tots aquells dubtes dels joves a les festes. 

Pel que fa a la sospita de punxada la primera nit de festa major, la cònsol major ha subratllat que “es van fer els procediments que tocaven, hi havia la policia i de seguida es va traslladar el noi a l’hospital”. Des del cos d’ordre detallen que el jove, menor d’edat, va dirigir-se als agents que estaven a la festa a les 00.42 hores del diumenge per una possible punxada. Tot seguit, es va activar el protocol pertinent i es va traslladar el noi a l’hospital amb una ambulància. Ara per ara tot apunta que el fenomen de les punxades podria ser una bretolada. Per això, el cap de Govern, Xavier Espot, ha insistit que la societat ha de ser prudent i ha apel·lat tota la ciutadania, en especial les noies joves, que en cas que tinguin una sospita ho notifiquin ràpidament.

A banda del possible cas de punxada, Mas ha valorat positivament el desenvolupament del programa de la festa major, en què, com cada any, el Rally Sorpresa ha estat una de les activitats més esperades pels joves de la parròquia.

Andorra
Encamp
abocador
punxada
Punt Lila
gent gran
intoxicació

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

Coi! Que ningú vol ara aquesta pifia d'Ecoparc en mig d'una crisis energètica!!!! Que esteu tontus o què! NO A MÉS IDEES DE BOMBER DELS NOSTRES COMUNS!!!! deixeu de fer bajanades per l'amor de déu. I no tingueu la barra de demanar a la població que apagui els llums a casa quan esteu possant sobre la taula propostes com aquestes...
Potser si deixeu de construïr no caldrien més abocadors... Genereu més problemes que solucions

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte