Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de XFernandez

Xavier Fernandez

Actor, director i productor teatral

 

 

Pobra Conxita i pobres de nosaltres!
Bon dia tingueu!

Sí, la Conxita del titular és la Marsol, la nostra cònsol d’Andorra la Vella, coneguda popularment pel malnom de la Faraona, segurament pels seus grans projectes. Uns macroprojectes que fa vuit anys retornarien la capitalitat perduda a Andorra la Vella i que en aquells moments tenia Escaldes amb el seu potent Vivand.

El telecabina de Carroi i el multifuncional, els dos macroprojectes estrella dels consolats Marsol que no veurà, el primer, segur, i el segon perilla (la seva ubicació primera descartada, la segona encara se’n parla i quan es decideixi, parlarem de diners). I potser per això ara ha recuperat la font de colors al Valira a l’altura de la Rotonda, proposada i arraconada pel ministre Camp. No fos cas que  només la recordin per eixamplar voravies i fer carrers peatonals. Cal deixar empremta visible i de colors per a la posteritat.

Però s’està acabant l’estiu i ja fa dies que sonen les trompetes electorals generals a finals d’any i de retruc les comunals de l’any que ve. I aquí la nostra Conxita té un gran dilema, o deixa el consolat per presentar-se a la llista nacional i així continuar la carrera política a cap de Govern o continua de cònsol fins al final de mandat. 

D’altra banda també comença a fer campanya perquè el seu segon, David Astrié, sigui el candidat a les comunals de l’any que ve. Però com que fins ara ha exercit el seu paper de faraona el pobre xicot no ha tingut l’ocasió de donar-se a conèixer entre el públic, amb declaracions, propostes o discursos. I si no aprofita aquest any que li queda no el coneixerà ni déu, la seva família i prou! Si a això hi afegim els que  tenen aversió a la Conxita i no el votaran per haver estat el seu segon, li auguro un mal futur.

D’altra banda hi ha la tercera possibilitat, que és deixar passar les eleccions generals i, si guanya DA, que sigui ministra i així tindrà l’excusa perfecta per deixar el Comú com una força major.

A partir de Meritxell veurem ballar sardanes, tangos i ball de bastons entre polítics perquè amb tants partits que algú m’expliqui d’on sortirà tanta gent i que sigui vàlida per representar-nos.

I és que hem subvertit la democràcia, que vol dir govern del poble. I l’hem convertit en el govern dels partits. I els partits s’han convertit en unes organitzacions on mana l’amiguisme i l’arribisme abans que la ideologia. I la ideologia es ven per un plat de cigrons. I, per a mostra, el Partit Liberal, que després de la trencadissa provocada per la dimissió de la presidència i renúncia a la posterior activitat política del Jordi Gallardo, no li agrada el que passa, enreda la troca i encara continua remenant les cireres del que queda de partit i ara diu que es tornarà a presentar. Mentir per continuar manant.

Després hi ha polítics que es pregunten per què hi ha gent que s’absté, que no vota. I ens diuen que és un dret i una obligació moral.

Jo us donaré raons, moral i ètiques, per anar a votar, encara que ja sé que no em fareu cas.

–Si voleu conservar els partits, doneu-nos  l’opció, que a l’hora de votar, puguem escollir les persones que més ens agraden de cada llista. No pot ser que per una patata ens hàgim de quedar tot el sac.

–Que els consellers, malgrat ser militants d’un partit,  no hagin de complir disciplina de vot i puguin votar segons consciència.

–Que a les eleccions estiguin representats els vots en blanc, perquè si no, no representeu la democràcia, només la part de democràcia que us interessa. 

–S’hauria de demanar als candidats un curriculum vitae i un examen d’aptitud i un altre d’actitud. Si es demana a un escombriaire, un cambrer o un xòfer i després se’ls fa un contracte de prova, com que els polítics entren en contracte indefinit per quatre anys, com a mínim que demostrin que valen. Així ens estalviaríem molta estupidesa, molta superioritat grollera i molta gent que hi són i no saben què fer.    

Au, bon dia tingueu! 

Comentaris: 3

Comentaris

Amen, però no es farà, si vols una patata, aupa tot el sac! Fa anys que es demana llistes obertes i ningú fa res!! Conseller Generals que no sortirien, ni de broma! I no son pocs! Això no faran mai!

El que proposes és una veritable democràcia sana i sense subredumbra i amb tanta gallina al galliner serà impossible. Aquí a Andorra ens tenen callats, agenollats, amb la cultura de la por de o fas el que et manen o la port és ben gran i ull si et queixes que aquí no pintes res. I aixó sense comptar que la majoria, LA MAJORIA!! no pot votar. Un panorama ben desolador al mig d'una crisis econòmica i energètica on ens volen enlluernar (per no dir cegar) amb fonts de colors per no veure la realitat. la població hauria de poder votar, si no el seu cap de govern, al menys si vol o no aquesta mena de projectes, la terra és de tots i no de quatre oligarques

También la que tiene proyectos faraónicos es la cónsul de la massana! ...pero las cosas simples que influyen en su dictadura no las soluciona! Por ejemplo la guardería y el trato a los mismos trabajadores del comu! Una falta total a la empatía! Y desde que está está señora! Tardó más de media hora en cruzar la massana ! Y cada año las fiestas del pueblo son más tristes! Será por qué su espíritu aflora!...la señora faraona no hace más que sacar el dinero de la gente que vamos a Andorra! Con ella , ni tomar el sol! O respirar será gratis!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic