Diari digital d'Andorra Bondia
La directora de l’escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma, Olga Moreno.
La directora de l’escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma, Olga Moreno.

Ni ‘shorts’ massa curts ni escots perquè l’escola és “un lloc formal”


Escrit per: 
M. P. / M. P. A. / Foto: M. P.

L’escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma ha afegit aquest curs algunes novetats en la normativa de centre pel que fa a la vestimenta que els darrers dies han aixecat polèmica. Segons ha explicat avui la directora del centre, Olga Moreno, a diferència del que ha sortit publicat a les xarxes socials, publicitat pels mateixos alumnes, els únics canvis fan referència a la prohibició dels “shorts que deixin veure les natges i els tops molt escotats”, però en cap cas es nega la possibilitat d’anar amb pantalons curts, vestits, faldilles o leggings estrets. Tampoc les arracades de creu, “que no hem retirat, ni molt menys”, i que ha remarcat que tan sols estan prohibits els símbols religiosos ostentosos.

En aquest sentit ha volgut restar importància a la polèmica generada i va deixar clar que la normativa, compartida per la resta de centres de segona ensenyança i batxillerat, “no té un sentit repressiu, sinó que és de convivència en un espai formal com és l’escola on tots, adults i joves, ens hem de respectar”. Moreno ha detallat que la decisió de canviar la normativa es va adoptar a final del curs passat, en veure com els alumnes anaven vestits coincidint amb una època de molta calor. “Vam veure que potser això no era un espai lúdic, és un espai formal i va ser una reclamació que vam tenir com a escola, tot el claustre i fins i tot algunes famílies ens ho van comentar”, ha apuntat.

En començar el curs, el nou reglament, que ha afirmat que s’havia consensuat en el si de la junta d’escola, es va presentar als alumnes de primer cicle, “que el van acceptar molt bé”, mentre que els de segon cicle de seguida “van manifestar el seu desacord”. La situació va generar protestes i la convocatòria d’una plantada, “perquè no van sentir allò que volien”, a més de la difusió de la situació a través de les xarxes socials. Una disconformitat, però, que Moreno ha indicat que es concentrava en un grup “molt reduït, potser no arriben a cinc alumnes”.

La directora s'ha mostrat comprensiva amb la voluntat dels joves de “poder sortir de casa com volen i venir a l’escola com si anessin al cine, però la nostra funció és fer entendre que l’escola és un espai formal, com si vas a altres institucions i et demanen un codi de vestimenta”, motiu pel qual va deixar clar que en aquesta qüestió “ens posarem durs”.

Igualment, ha detallat que també s’ha fet arribar una carta a les famílies per explicar-los el canvi de normativa i es va mostrar convençuda que “el 90% o més són favorables que des de l’escola els passem aquests valors”.

Olga Moreno ha volgut deixar clar que si bé des de fora s’ha vist certa polèmica i “falta de disciplina o d’ordre a l’escola”, des de dins la percepció és “totalment diferent”, ja que hi ha “calma i tranquil·litat”. Manifestacions similars a les que ha fet la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, que aquesta tarda deia que no hi ha hagut cap polèmica. Ha explicat que l’Escola Andorrana sempre ha propiciat el diàleg per arribar a un consens i que cal tenir en compte que els alumnes es troben a “l’adolescència”, fet que comporta oposar-te a una sèrie de normes, i això no vol dir que no s’hagin d’assumir. També ha recordat que la decisió havia passat per una junta d’escola, on estan representats els docents, els pares i els alumnes, i ha recordat que “les normes també eduquen i fer-les complir forma part d’aquest procés educatiu”.

shorts
escots
escola
Comentaris: 2

Comentaris

Vale ha de collonades. Disciplina i una mica de ma dura com abans. Els colegis semblen desfiles de moda i fashionetti, i tant hormonats com va nomes pensen en…. L’uniforme seria lo millor, i mes barat pels pares
Més barat ho dius tu, que potser el pots pagar, huria d'estar proporcionat pel centre al menys a un preu mig subvencionat o reduït. mi em sembla bé no anar ensenyant les nalgues o els pits, porto tot l'estiu flipant amb les jovenetes que surten al carrer quasi en boles. S'ha de dir, serà una moda, pero es veu més carn que roba

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic