Diari digital d'Andorra Bondia
Javi Martínez i Fernando Llorente fan un petó el 2010 a la Copa del Món guanyada per Espanya.
Javi Martínez i Fernando Llorente fan un petó el 2010 a la Copa del Món guanyada per Espanya.
El davanter de Pamplona està sense equip després de militar el curs passat a l’Eibar.
El davanter de Pamplona està sense equip després de militar el curs passat a l’Eibar.

Un altre campió del món al país?


Escrit per: 
Víctor Duaso / Fotos: Twitter
L’FC Santa Coloma, dirigit per Dmitriy Cheryshev, segons ‘Marca’ ‘truca’ a la porta del veterà davanter Fernando Llorente (ex-Eibar).
 
La Lliga Nacional, coneguda per motius de patrocini per la Multisegur Assegurances, va tenir el 2016 el luxe de tenir un campió del món del 2010 militant a l’FC Santa Coloma. Aquest era Joan Capdevila. El de Tàrrega va arribar al país als 38 anys. Va jugar la primera eliminatòria de la UEFA Champions League a les ordres de Richard Imbernón i contra l’Alashkert d’Armènia. De fet, tot un campió del món com ell i també de l’Eurocopa del 2008 encara no havia jugat aquesta competició, ja que va defensar la samarreta de l’Espanyol, Atlètic de Madrid, Deportivo de la Corunya, Vila-real o Benfica. A Andorra va guanyar la seva primera lliga i el 2017 va anunciar la seva retirada als 39 anys i 19 de carrera. I això que el 2015 el seu genoll va semblar diu prou i el va obligar a deixar-ho de manera prematura.
Segons Marca, l’FC Santa Coloma pretén fitxar un altre campió del món. Sigui com sigui, fonts properes al club asseguren que no el tenien a la llista. Un excompany de Joan Capdevila a la selecció espanyola i aquest és el davanter Fernando Llorente. El de Pamplona, de 37 anys, està sense equip després de militar el curs passat a l’Eibar de la Lliga SmartBank. Els colomencs, dirigits per l’exjugador de l’Sporting Gijón Dmitriy Cheryshev, estan interessats en el veterà davanter. Això sí, l’exdavanter de l’Athletic Bilbao, Juventus, Sevilla, Nàpols o Udinese prefereix un club més important i l’FC Santa Coloma ja no té fitxes disponibles per incorporar-lo en el cas que el volgués, ja que va fitxar el veterà davanter sabadellenc Eloy Gila.
Les pretensions econòmiques de Fernando Llorente s’allunyen de la realitat dels clubs de la lliga andorrana. Per tant, la seva arribada al futbol del país és més que complicada. A no ser que l’FC Andorra s’interessi per ell per disputar, novament, partits de la Lliga SmartBank. El caché de Fernando Llorente no és tan assequible com es pot arribar a pensar, tot i marcar dos gols amb l’Eibar. I menys per un equip que ha recuperat ambició i també un xic de múscul, però no tant després de no disputar competició europea el curs passat. A més de fer les coses amb més sentit amb un home de futbol com Enric Pi. A la plantilla hi ha jugadors com Dani Toribio (ex-Màlaga) o Carles Coto. 
Els de Dmitriy Cheryshev ocupen la tercera posició, a dos punts del líder, i abans d’anunciar el fitxatge d’Eloy Gila també van tenir a la llista el davanter camerunès Jean Marie Dongou, de 27 anys i ex-Barça B i actualment l’Anagennisi Karditsas de Grècia. De moment, la Lliga Nacional té un d’aquests jugadors mediàtics com el porter Carlos Idriss Kameni (UE Santa Coloma) o l’extrem canari Aridai Cabrera (Inter Club Escaldes). Mentrestant, l’FC Santa Coloma no té previst, encara que ho hagi publicat el rotatiu Marca, fitxar el campió del món del 2010 amb Espanya, Fernando Llorente.
 
L’Atlètic Amèrica, líder en solitari de la Lliga UNIDA
 
L’Atlètic Amèrica és el líder en solitari de la Lliga UNIDA. El primer classificat de segona divisió ha guanyat els tres partits jugats i diumenge va superar per 1 a 3 l’Esperança d’Andorra. Xavier Güell, Baixinho en pròpia meta i Mainza van marcar els gols de l’Atlètic Amèrica i Rui Beja va fer el gol de l’honor. Hi ha dos segons classificats amb el Pas de la Casa i el CE Carroi, amb set punts, per tant, a dos punts del líder. El Pas de la Casa va golejar per 0 a 4 l’FC Encamp amb gols de Rafa Santos, un en pròpia meta de Lautaro, un de Diego Marinho, més conegut com a Deco, i un altre de Lluís Martins. Això sí, el CE Carroi va empatar a 1 contra el segon equip de l’FC Ordino. Roa va avançar el B ordinenc i Arnau Bravo va empatar pel CE Carroi. Els dos equips van acabar amb 10 jugadors per les expulsions de Roa i Uriel Nuñez. L’Immobiliària CISA La Massana va guanyar el seu primer partit de la temporada i van fer bona la dita d’entrenador nou, victòria segura amb el debut de Rayco Rodríguez i superar per 3 a 1 l’FC Santa Coloma B amb gols de Gálvez, Oriol Guillén i Leighton. El Ranger’s va golejar l’FC Santa Coloma B per 6 a 2.
Fernando Llorente
Futbol
FC Santa Coloma
Diario Marca
España
FAF
FC Andorra
SD Eibar

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Bon día prestigios periodista. Llegeix be el artícle de Marca. Parla que la U.E. Santa Coloma está interesat amb F.Llorente. Rigor periodista. Jajajaja.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte