Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la presentació dels actes per commemorar l'aniversari de la nominació.
Un moment de la presentació dels actes per commemorar l'aniversari de la nominació.

Choy creu que el Govern s'ha precipitat amb la candidatura d'Andorra per ser Reserva de la Biosfera


Escrit per: 
Agències / Foto: M.R.

La cònsol menor d'Ordino, Eva Choy, considera que el Govern ha volgut anar massa de pressa amb la presentació de la candidatura d'Andorra per ser Reserva de la Biosfera i que "era ambiciosa la data de presentar-ho amb tan poc temps vista l'experiència que tenim a Ordino". En aquest sentit, la cònsol ha assegurat que "és una tasca complexa que requereix els seus temps" i ha  recordat que en el cas d'Ordino es va tardar "tres o quatre anys per elaborar el dossier". 

La cònsol ha fet aquestes manifestacions en la presentació dels actes per celebrar el segon aniversari de la nominació de la parròquia d'Ordino com a Reserva de la biosfera, que es commemora aquest divendres 28 d'octubre, uns actes, organitzats amb la col·laboració d'Andorra Recerca+Innovació, oberts al públic com xerrades, jocs interactius, dinàmiques participatives i un espectacle poètic amb l'objectiu d'apropar a la ciutadania el concepte de reserva de la biosfera.

Dissabte serà el dia fort i acollirà la majoria d'activitats, entre elles, la jornada de xerrades 'Testimonis d'altres reserves de la biosfera de muntanya' que tindrà lloc a l'Auditori Nacional o l'espectacle 'Versant Vivant', que es representarà a les 18 hores al mateix espai. Totes les activitats -que es desenvoluparan tant a l'Auditori Nacional com als jardins Areny Plandolit- són gratuïtes tot i que es demana inscripció prèvia.

El tècnic d'Andorra Recerca+Innovació Marc Font ha exposat que "les xerrades del matí estan destinades a conèixer altres reserves dels àmbits de muntanya per a poder comparar el què s'està fent a Ordino amb altres reserves de biosfera". En aquest sentit, Font ha afegit que "podrem conèixer què s'està fent en el àmbit de sostenibilitat i quines accions s'estan impulsant per a fomentar el territori". A la jornada, de fet, hi participaran tècnics implicats en la nova candidatura d'Ordesa-Viñamala.

D'altra vanda, la plaça de la Closa d'Ordino acollirà fins al 27 de novembre una exposició basada en el llibre de fotografies 'Bi'osfera' del fotògraf Sergi Pérez, un projecte dividit en quatre capítols -terra, persona, biosfera i futur- on l'artista ha immortalitzat durant un any diverses escenes de festes populars, esdeveniments i espais icònics de la parròquia.

Reserva de la Biosfera

Compartir via

Comentaris: 3

Comentaris

Sra. Choy quina barra teniu, esteu destrossant literalment Ordino amb urbanitzacions i edificis de luxe, voleu carregar-vos el camí Ral per instal·lar un biolaboratori ben a prop de vivendes de famílies. Heu convertit la Biosfera en Toxtoesfera i encara voleu anar de savis i parleu d'experiència? Quina experiència per l'amor de déu? Si només us interessa omplir les arques...i salta a la vista no és que jo m'inventi res. I el que està per construïr encara amb les llicències donades. Si us plau deixeu de fer el ridícul!!!!!
Hipòcrites! Els hi haurien de retirar aquesta nominació, s'estan carregant la parròquia d'Ordino com ha fet la Massana, Escaldes i d'altres. De Biosfera res de res, no paren de tirar muntanya abaix per construïr
Andorra reserva de la “Ricosfera”

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte