Diari digital d'Andorra Bondia
Ahir es va tallar un carril a Prat de la Creu i l’accés nord al viaducte del carrer Doctor Vilanova.
Ahir es va tallar un carril a Prat de la Creu i l’accés nord al viaducte del carrer Doctor Vilanova.

Malestar de treballadors i veïns de Prat de la Creu per les obres



Escrit per: 
Laia Bautista Servat / Foto: Facundo Santana

Els treballadors i veïns del carrer Prat de la Creu estan cansats de les obres que està duent a terme FEDA Ecoterm per a la instal·lació de la xarxa de calor. Si ja havien de conviure amb el soroll de la maquinària, des d’ahir se suma el trànsit dens en hores punta i les modificacions temporals del trànsit en la zona. 

Una dependenta d’una herboristeria de la zona, Mònica, explicava que d’ençà que han començat les obres, ha notat que els clients venen menys i, els qui ho fan, han deixat de venir en cotxe perquè “és inviable, hi ha molta cua”. La seva companya, Vanessa, que viu a la Massana, també ha optat per agafar el bus, tot i que la modificació de la ruta fins a l’Estació Nacional la va agafar per sorpresa. Precisament, apuntava que els busos van molt plens i considera que és molt perillós que els passatgers viatgin de peu perquè no hi ha lloc per seure. El tancament de l’accés nord al viaducte del carrer Doctor Vilanova generarà col·lapse a l’avinguda Meritxell, apuntava la Mònica, que alertava que si les obres no acaben abans de desembre,  amb el Pont de la Puríssima, el Poblet de Nadal a la plaça del Poble i els esquiadors... circular pel centre “serà un caos”. 

Precisament, els locals de restauració de la zona es veuen afectats pel repic que fa el martell hidràulic. Maria, cambrera, ressaltava que si bé és positiu que hi hagi obres, perquè donen feina, el soroll és un inconvenient per a molts clients. Una altra cambrera d’una pastisseria de Prat de la Creu, Cristina, relatava que alguns han deixat de venir per la manca d’aparcament al centre i el trànsit dens que es forma per les obres, i els pocs que s’apropen   opten per estar a l’interior. “Amb les obres, s’embruta la terrassa molt ràpid. Les taules queden molt brutes, negres”. 

A banda de la manca de clients als comerços de la zona, César, treballador d’una companyia d’assegurances, explica que “el soroll és bastant molest en determinades hores, fins al punt que ens veiem obligats a alçar la veu per poder parlar amb els clients”. César, que també viu a Prat de la Creu, deia que als veïns que tenen les obres a peu de carrer se’ls fa difícil poder descansar. Finalment, Miguel Ángel, dependent d’una gasolinera, apuntava que moure’s a peu també és una odissea. “Tants passos de vianants és contraproduent i perillós”. A més, destacava que els vehicles venen menys a posar carburant a causa de les voltes que han de fer per poder arribar.

malestar
treballadors
veïns
Prat de la Creu
obres

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Viure a Andorra s'està convertint en un malsón, es horrible i no parlo d'ara, tot l'any! Sempre aixecat arreu, sempre en obres, és una imatge deplorable pels turistes. Imagina't el cap de setmana vinent amb l'Andorra Shopping?!!! feu una crida i feu publicitat per portar els turistes a patir? Perqué és el que sembla (ja no parlo dels que vivim aquí que tenim els ous plens ja...) No podieu trobar un altre moment per donar pel saco "again" com dirieu volsaltres oi?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte