Diari digital d'Andorra Bondia

Comencen les obres del Projecte Caldes, amb un termini previst de 16 mesos


Escrit per: 
A. L. / Foto: Màximus

Amb puntualitat escaldenca, les obres del Projecte Caldes van arrencar dilluns, tal com Rosa Gili va avançar a l’última reunió de poble, i els veïns de la part alta de la parròquia ja poden dir adeu al passeig del riu com a mínim fins al febrer del 2024, quan ha de concloure l’ambiciosa, agosarada i onerosa intervenció amb què la cònsol escaldenca pretén donar-li la volta com un mitjó a la part alta, convertir-la en “referent turístic” i revitalitzar econòmicament la parròquia.  Quasi res. L’aposta parteix del projecte L’aigua i la forma, amb què Javier Balmaseda va guanyar l’abril del 2021 el concurs convocat pel Comú i el pressupost aprovat s’enfila als 4,6 milions d’euros, un pessic per sobre dels tres inicialment previstos.

Les obres, que de fet haurien d’haver començat al setembre però que s’han anat retardant, consistiran en aquesta fase inicial i segons fonts pròximes al projecte a aixecar el paviment del passeig del riu, des de la plaça de Santa Anna fins a la placeta del Madriu. De fet, des de Santa Anna i fins a l’edifici Caldes ja no s’hi pot transitar, i els operaris van començar a treballar ahir a sota mateix del cor del projecte, que serà l’antic CIAM. El que costa d’entendre és que, coneixent aquest calendari el Comú insistís a programar-hi la retrospectiva consagrada a Eve Ariza, que s’hi quedarà fins al 14 de gener i que inicialment preveia una performance a l’antiga Peixera, ara envoltada de sacs i amb tot l’enrajolat de l’espai exterior aixecat. Tenint en compte l’ambició de l’exposició i els 20.000 euros que el mateix Comú hi ha destinat, potser caldria haver buscat una data o una ubicació més lluïda, perquè per accedir a l’edifici Caldes cal superar ara mateix un autèntic eslàlom. 

Pel que fa a L’aigua i la forma, la intervenció arrencarà a la placeta del Madriu, on s’instal·larà una escultura-font de grans dimensions (set metres d’alçada, sis tones de pes) fins a un remodelat Roc del Metge, més visible perquè se n’eliminaran els murs laterals que avui el semioculetn. Els baixos de l’antic CIAM es deixaran en un sol nivell i sense obstacles, La Peixera s’eliminarà i també es desmantellarà l’actual passarel·la elevada, substituïda per dues passeres més “discretes”. Al llarg del passeig del riu es disposaran un seguit de basses i una vintena d’aixetes de bronze XXL que penjaran de les baranes i que abocaran l’aigua al riu.

obres
projecte Caldes
termini
16 mesos

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

Em costa creure que la Sra. Gil pensi que un patac de tuberies sigui un atractiu pels turistes, en quin món vivim! L'art ja no és art...
En seriooooooooo??!!!! qusi 5 milions per un nyap de tuberies? Sra. Gili ha perdut el meu vot per jugar així amb els calers dels contribuidors.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte