Diari digital d'Andorra Bondia
Per accedir a l’Espai Caldes s’ha de fer eslàlom entre les obres.
Per accedir a l’Espai Caldes s’ha de fer eslàlom entre les obres.

Affatus, envoltat: Escaldes diu que les obres del projecte Caldes havien de començar per la placeta del Madriu


Escrit per: 
Redacció / Foto: Facundo Santana

La primera víctima col·lateral del Projecte Caldes va ser paradoxalment l’Espai Caldes, on des del 6 d’octubre i fins al 14 de gener penja Affatus, la gran retrospectiva consagrada a Eve Ariza. Com hauran comprovat si han desfilat els últims dies per la part alta de Carlemany, tot el primer nivell de l’edifici està aixecat, l’espai s’ha sembrat de tanques i s’ha habilitat un passadís que arrenca davant de l’hotel Carlemany perquè els hipotètics visitants accedeixin a l’exposició després de zigzaguejar per les obres.

Sorprèn aquesta mena d’autoboicot que ha practicat el mateix Comú, que destina 20.000 euros a produir Affatus i al cap de tres setmanes l’enterra rere una obra monumental. El Comú ho justifica amb dos arguments: el primer, que es va optar per mantenir obert el màxim de temps possible l’Espai Caldes, “conscients de les obres i de les molèsties que causarien”, i que  per això mateix s’ha garantit el pas i la “seguretat” de totes les persones que la vulguin visitar. En segon lloc, i probablement sobretot, segons el calendari inicial, les obres del Projecte Caldes havien de començar per la placeta del Madriu, immediatament després de l’hotel Carlemany, i des d’aquí anar baixant pel passeig del Riu, primer fins a l’Espai Caldes i després fins al pont d’Engordany. El que va passar, sosté el Comú, és que un cop adjudicada l’obra, la constructora va proposar que les obres comencessin a la vegada pels tres trams per agilitzar-ne l’execució. I així es va fer. A més, “la decisió també es va prendre tenint en compte el col·lapse que hi ha al país generat per les obres, tant públiques com privades”, conclou enigmàticament.

No es pot dir, en fi, que el canvi de plans hagi beneficiat Affatus, i potser caldria haver ajustat el calendari de la sala, per on aquest any s’han succeït l’exposició dels 50 anys del Club Pirinenc, la col·lectiva en homenatge a Sergi Mas, el fi de curs de l’escola d’art i Una poètica del vertigen, que es va clausurar el 10 de setembre.

escaldes
obres
placeta del Madriu

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

El Projecte "Caques" voleu dir... ben lleig i pagaran una suma desorbitant per omplir Escaldes de tubs de fontaneria...hem perdut el nord

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte