Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, va presentar aquest dilluns el plec de bases.
El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, va presentar aquest dilluns el plec de bases.

Els pisos dels edificis que compri Govern tindran 60 m2 com a mínim


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

Els pisos resultants de la reforma dels edificis que el Govern adquireixi o llogui per oferir-los a la ciutadania a preu assequible hauran de tenir com a mínim 60 metres quadrats. Aquesta és una de les informacions que inclou el plec de bases relatiu a l’adquisició i l’arrendament d’edificis plurifamiliars d’habitatges o d’ús hoteler, i subsidiàriament, habitatges disseminats, per destinar-los a habitatges a preu assequible. De fet, a més del preu, que és el criteri a la puntuació màxima (fins a 80 punts), dintre dels aspectes a l’hora de valorar i adjudicar les ofertes que presentin els propietaris es tindrà en compte el nombre d’habitatges resultants de la reforma. I és en aquest punt on s’especifica que si de l’immoble en qüestió es poden treure de 50 a 41 habitatges s’atorgarà la puntuació màxima (10 punts). Un altre dels criteris que es tindrà en compte és la correspondència entre places d’aparcament i habitatges (fins a 5 punts) i l’existència d’equipaments i serveis generals a una distància de 1.000 metres (fins a 2,5 punts) i d’una xarxa de transport públic a menys de 500 metres (fins a 2,5 punts). El document també especifica que es prioritzarà l’adjudicació a favor del mercat de segona mà enfront al d’obra nova o de construcció.

Tal com va explicar aquest dilluns el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, no seran admeses ofertes relatives a edificis construïts en zones de riscos vermells. I si es presenten ofertes relatives a edificis construïts en zones de riscos taronja, les obres de rehabilitació i reforma inclouran, si escau, les zones de protecció escaients.

Quant a la pedra angular del projecte, la taxació del valor de mercat de l’edifici i de la reforma i rehabilitació, el plec de bases estableix que el ministeri d’Habitatge encomanarà a un únic despatx d’arquitectura la taxació de tots els edificis oferts per mantenir un mateix criteri de valoració, i serà, doncs, aquest despatx el que certificarà el valor de taxació de cada edifici en un informe.

El document també va matisar que el pagament del preu del lloguer o la compra serà fraccionat atenent la disponibilitat pressupostària del crèdit establert i la modalitat d’adquisició (compra o arrendament).

La proposta d’adjudicació ha d’establir el règim de pagaments, així com la imputació a l’exercici pressupostari corresponent, ja que cal recordar que el crèdit és plurianual, tal com va recordar Filloy. Així, la proposta d’adjudicació ha d’establir el règim de pagaments i la imputació a l’exercici pressupostari corresponent.

pisos
edificis
Govern

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Suposem que tambe priorizarán a les personés de 65 anys que en aquets moments no tenen on viure hi tenen que estar fora d’Andorra immigracio forçada per no trovar pis Andorra a preu accesible …..

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte