Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Eric Jover.
El ministre portaveu, Eric Jover.

Vincular feina i allotjament, solució de Govern al tema dels temporers


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: SFGA

“Hem d’anar cada cop més cap al model de vincular feina i allotjament”. Així ho ha declarat avui el ministre portaveu, Eric Jover, responent a la problemàtica que s’està donant aquests dies per l’arribada de persones que es volen postular a les ofertes de feina de la temporada d’hivern. Segons Jover, de manera “transversal” diversos ministeris estan treballant per fer “un seguiment el més acurat possible d’aquestes persones” i des de l’Executiu s’està seguint “de prop” la situació. Ara bé, Jover ha defensat que són els actors econòmics els que han de fer “el major acompanyament possible als treballadors temporers”. En aquest sentit, ha tornat a recordar que ja hi ha empreses que ofereixen allotjament i que aquesta és la tendència cap a la qual s’ha d’anar caminant cada vegada més.

Sense feina han de marxar
D’altra banda, ha aprofitat l’ocasió per recordar que les persones que venen al país han de respectar les obligacions associades o bé a la seva estada com a turistes o bé al permís de treball. I és que la convivència i la seguretat del Principat ha de ser respectada i de moment així ho és, va assegurar. També ha recordat que un cop es realitzin les contractacions de temporada, “les persones sense feina i sense lloc on viure no poden romandre al país”. En relació amb això, ha subratllat que tots tenen un lloc d’origen on poder tornar.

De tota manera ha volgut posar en relleu que actualment hi ha “un màxim històric d’ofertes laborals, amb més de 2.000 al Servei d’Ocupació i n’hi ha moltes que són de temporada”. En aquest sentit, ha deixat clar que els treballadors de temporada “ens ajuden a desenvolupar l’activitat econòmica del país”, reconeixent així la necessitat que en té el país per tirar endavant. Una necessitat, però, que xoca amb la manca d’habitatge de lloguer. Un problema “difícil” de solucionar ara per ara.

Vincular
feina
allotjament
solució
Govern
temporers

Compartir via

Comentaris: 3

Comentaris

Sóc jo o continuen sense donar cap solució i la patata calenta saltant d'aquí cap allà?
Hay mucha gente (como yo) que tenemos trabajo y no tenemos dónde vivir. Nos cansamos de buscar piso, apart, habitación, hotel, etc y nada.
No solo hay temporeros de hoteleria y restauracion que tal vez puedan conseguirle alojamiento sus empleadores. Hay una minoria que somos temporeros de otro rubro que nadie ayuda en conseguir vivienda. Ojala se solucione rapido sino tener trabajo pero no alojamiento seria lo mismo que la nada. Saludos.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte