Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Alba Doral

Alba Doral

Periodista

 

 

Equitat




Hi ha una escena d’Spotlight en què els personatges de Michael Keaton i Rachel McAdams (cap de la secció d’investigadors i redactora respectivament) arriben a una reunió amb un advocat. Seuen i entre els dos homes s’inicia un diàleg entre bons col·legues que juguen plegats al golf i entre ambdós hi ha certa camaraderia. Quan ella intervé ho ha de fer diguem-ne que en sec, portant la reunió cap a la seva finalitat real, amb una pregunta directa, sense bonrollisme. És una escena reveladora –i segur que n’hi ha d’infinites, dins i fora del cine– de com s’estableixen sovint les relacions en l’àmbit laboral. Segurament sense mala fe, sense ànims probablement de menystenir la dona, i fins i tot aquells personatges s’escandalitzarien en veure’s motiu d’exemple de comportaments que solidifiquen en el famós sostre de vidre. Al món laboral –si més no en l’àmbit privat, on no hi ha edicte que valgui– són molt vàlids els contactes, les coneixences. Segurament Fulanito, si té una vacant a omplir, pensarà en Menganito, amb qui comparteix suades sessions de pàdel o nocturnes libacions o fredes jornades de cacera, abans que en Zutanita, que sí, és molt bona treballadora, però ves per on, ara no hi havia caigut. Que no es pot aplicar a totes les organitzacions ni a tots els caps? Afortunadament, ja no. Però que queda feina per fer, desgraciadament sí. I em sembla naïf o motivat per la inexperiència, i no diré malintencionat, negar-ho. És una de les raons per les quals les denostades quotes, per molt imperfecta que resulti l’eina, poden servir per a promoure l’equitat. Que no la igualtat. I és ridícul, a aquestes altures, haver-ho de continuar explicant. 

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

Avui no puc estar gaire d'acord ja que no considero que es tracti d'un assumpte home/dona, els amiguismes també passen entre les dones en l'àmbit laboral i fora d'aquest. Cercles de dones que fan el vuit si no ets chupiguai i vas al gimnàs amb les teves amigues cuquis, o si no ets alta i rossa o si no saps parlar de roba o productes d'estètica com cremes i demès. I ho dic des de l'experiència.

Curiosa tria la del film "Spotlight" per "apostar" per l'equitat entre sexes. La pel·lícula que va estar en cartellera fins i tot en cinemes petits i de barri "narra com un equip de reporters del Boston Globe va destapar els escàndols de pederàstia produïts durant dècades per uns capellans de Massachusetts i que va intentar ocultar l'arxidiòcesi de Boston, i que va sacsejar a l'Església catòlica." tal i com s'explica en la Wiki. Es pot tornar a veure a Netflix. Llàstima que en aquest moments no m'interessa ni una mica subscriure'm mensualment o per l'any.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte