Diari digital d'Andorra Bondia
Un dels autobusos que cobreix la línia entre la capital i Encamp.
Un dels autobusos que cobreix la línia entre la capital i Encamp.

Els temporers continuaran sense transport públic gratuït


Escrit per: 
M.S./ Foto: Facundo Santana

Malgrat la recomanació feta la setmana passada pel raonador del ciutadà, Marc Vila, per tal que els treballadors temporers puguin gaudir també del transport públic gratuït, des de l’executiu no s’estendrà la mesura a aquest col·lectiu. 

Així ho ha confirmat avui el cap de Govern, Xavier Espot, que ha recordat que per accedir a d’altres prestacions, com podria ser els ajuts a l’habitatge, es demana “un mínim d’arrelament al país”. I és que “tenir un permís d’immigració no dona dret a accedir a tot el catàleg de prestacions socials”, ha remarcat el cap de Govern, que ha apuntat, a més a més, que “no tenim la capacitat ni econòmica ni logística d’ampliar a aquesta franja de la societat la gratuïtat del transport públic”.

El cap de Govern ha explicat també que es tracta d’una mesura “costosa” per a les arques públiques, recordant que fins ara s’hi han destinat ja cinc milions d’euros, i que des del Govern s’ha de prioritzar aquelles mesures que es poden tirar endavant perquè “no es pot fer tot”.

Cal recordar que el raonador del ciutadà havia assegurat no  veure cap raó objectiva perquè es privi aquest col·lectiu d’aquesta mesura.

temporers
transport públic gratuït

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

No es tracta de fer tot, es tracta al menys de la gent amb permís per residir i treballar a Andorra que haurien de tenir els mateixos drets encara que sigui temporalment... que son esclaus o algo així? Ens venen a ajudar i solucionar el problema de manca de mà d'obra, no són un ramat. Sou uns pedants us ho heu de fer mirar. I que té un sobrecost pel Govern? Dons no us pujeu els salaris que mal no viviu i tot solucionat! El que no podeu fer es fer tot mitjes com veniu fent...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte