Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge d'arxiu de Salazar i López al Consell General.
Imatge d'arxiu de Salazar i López al Consell General.

López vol saber per què es preveu l’increment del total de l’IPC als salaris dels alts càrrecs del Govern


Escrit per: 
Redacció / Foto: PS

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, demana al Govern per què ha decidit aplicar un increment pel total de l’IPC als salaris dels alts càrrecs de cara l’any vinent. Aquesta serà una de les preguntes que l’executiu haurà de contestar oralment en la propera sessió de control que durà a terme el Consell General el proper 15 de desembre, en la qual també haurà de respondre sobre l’organització del mòdul psiquiàtric del centre penitenciari.

El líder socialdemòcrata considera “totalment fora de lloc” que, en el context actual d’inflació i de “gran pèrdua” de poder adquisitiu que estan experimentant molts ciutadans i famílies andorranes, s’opti per aplicar increments salarials pel total del que determini l’Índex de Preus de Consum en salaris que es troben per sobre dels 5.000 euros, i fins i tot superant en alguns casos els 10.000. En aquest sentit, López ha manifestat que és una previsió “molt allunyada de la realitat que viuen la majoria dels ciutadans”, que en molts casos no veuran cap millora en la seva situació econòmica ja que el seu salari s’incrementarà per sota del que ho ha estat fent el cost de la vida i del que ho faran els lloguers.

D’altra banda, la presidenta suplent del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Judith Salazar, ha entrat una pregunta, també perquè el Govern respongui oralment al ple del Consell General, per conèixer com té previst el Govern organitzar de mòdul psiquiàtric del centre penitenciari de la Comella.

Gup Parlamentari Socialdemòcrata
IPC alts càrrecs
mòdul psiquiàtric del centre penitenciari

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

Tots volem saber, per què en una època de crisi aquesta gent que ja viu bé, es puja els salaris, estic d'acord, totalment fora de lloc, i ni vergonya tenen!
Ja la va donar la resposta: "la llei recomana que l'augment sigui del 7% en totes les franges salarials", y punto. Apaga la luz cuando salgas.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte