Diari digital d'Andorra Bondia
La manifestació de l’1 de Maig passat, on mig miler de persones van clamar, entre d’altres, per uns lloguers i uns salaris dignes.
La manifestació de l’1 de Maig passat, on mig miler de persones van clamar, entre d’altres, per uns lloguers i uns salaris dignes.

El dispositiu policial, a punt


Escrit per: 
M. S. / Foto: Facundo Santana

La policia té ja en marxa el protocol i el dispositiu preparat de cara a la manifestació de demà convocada pels sindicats per, sota el lema Ja n’hi ha prou!, reclamar una vida, un salari i un habitatge digne. Així ho va confirmar ahir el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, que va remarcar que la policia “farà com fa sempre” davant una situació d’aquestes característiques.

Així mateix, Rossell va explicar que des del cos de seguretat es va “negociar directament amb els promotors de la marxa”, que amb sortida a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany i arribada a la plaça Guillemó de la capital recorrerà tot l’eix comercial, per tal que “es pogués allargar una hora més la sortida de la manifestació tenint en compte la quantitat de gent que hi haurà aquests dies amb el pont de la Puríssima”.

D’aquesta manera, i malgrat que la petició inicial dels convocants era que la marxa sortís a la set de la tarda, finalment la sortida es farà a les vuit del vespre i mantindrà el recorregut previst. Respecte a aquesta modificació horària, el ministre va recordar que s’ha seguit el protocol habitual quan es rep una comunicació de manifestació i que no és altra que “verificar el recorregut i l’horari per si hi pot haver alguna qüestió derivada de la seguretat de les persones” i, en el cas que sigui així, “es mira de rectificar”.

Malgrat desconèixer quanta gent pot participar en la mobilització, fet que “ja es veurà sobre la marxa”, el ministre va garantir que des del cos de seguretat “s’està preparat” i que la “policia té els protocols engegats i sap el que ha de fer en cada moment”. A més, Rosell va destacar que es tracta “d’una manifestació que en principi ha de ser pacífica” i que “no ha de comportar cap tipus d’aldarull”. I en aquesta línia es va mostrar convençut que “els manifestants exerciran el seu dret amb civisme” i que des del Govern s’estarà amatent per “escoltar-los a veure què és el que diuen, i si cal prendre’n nota, la prendrem”.

Pel que fa als motius que han portat a les organitzacions sindicals a convocar la protesta, Rossell va destacar que “quan les aigües baixen tèrboles tothom s’apunta al carro”, i va defensar que “amb l’esforç que ha fet i està fent el Govern amb aquestes mesures que entraran en vigor un cop aprovada la llei entrada al Consell General es dona molta sortida a la situació actual”.

“És clar que tothom té dret a queixar-se i a demanar més”, va remarcar el ministre, que va insistir, però, que “les coses s’han de ponderar, com molt bé diu el cap de Govern, i s’ha de buscar sempre cert equilibri” per tal de “mirar que no solament es perjudiquin i s’afavoreixin uns quants, sinó que es mira que s’afavoreixi el màxim de gent possible”.

dispositiu
policial

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

"amb l'esforç que ha Fer y està fent el govern..." (tarda i malament) "El govern s'estara amatent pero escoltar los i ver què és el diuen..." El que diem: Regulin els preus dels lloguers, pugin els sous i pareixen d'esprémer a la classe obrera. Jubilacions decents i preus de l'habitatge accessibles, ja! P...s cacics cobejosos

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte