Diari digital d'Andorra Bondia
Carine Montaner amb el seu advocat, Alfons Clavera, avui.
Carine Montaner amb el seu advocat, Alfons Clavera, avui.

Corts vol investigar Montaner per revelació de secrets i ella recorrerà


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: Facundo Santana

La consellera general independent, Carine Montaner, serà investigada per un presumpte delicte de revelació de secrets per haver fet la remuneració parlamentària que percebia l’actual president del grup independent, Ferran Costa (en aquell moment membre del grup parlamentari liberal). Així ho pretén el Tribunal de Cors, segons consta en l’aute que se li ha notificat avui a Montaner i al seu advocat, el qual descarta que se li pugui imputar algun delicte per difamació o calúmnies contra Costa. La consellera general i líder d’Andorra Endavant ha anunciat avui mateix que recorrerà la decisió de primera instància.

El cas es remunta un any enrere, quan Ferran Costa es va querellar contra Montaner per la presumpta comissió dels delictes de revelació, violació de secrets en l’àmbit laboral, revelació de secrets, calúmnia i difamació després que aquesta donés detalls sobre el salari que cobrava Costa al Consell i, sobretot, perquè posteriorment havia insinuat en unes declaracions públiques que hi havia tracte de favor per part del Govern cap a l’empresa del polític liberal.

Per poder-la investigar, cal aixecar-li la immunitat parlamentària, fet que es recull també en l’aute comunicat, i que la consellera ja ha assegurat que recorrerà perquè considera que no ha comès cap delicte. “Quelcom que és públic mai pot ser secret i nosaltres entenem que la senyora Montaner no ha comès cap il·lícit penal”, ha exposat l’advocat de la consellera, Alfons Clavera, deixant clar que “farem els recursos necessaris per defensar l’honorabilitat de Montaner”.

La política laurediana ha insistit que va ser la CASS qui va cometre un error en entregar-li un paper que no tocava i que en tot cas, el cas ha comportat un “benefici per a la comunitat”, ja que s’ha aconseguit que els sous dels parlamentaris es publiquin al web del Consell. “Jo no he revelat secrets, són salaris públics”, ha assegurat, afegint que “tornaria a fer el mateix per tenir transparència”.

Canvis al consell
Una vegada més ha defensat que “jo no podia fer res havent vist el que vaig veure”. Així, ha detallat que adonant-se que en el salari de Costa hi havia una aportació provinent de la dotació parlamentària, ho va comentar amb la resta de companys de la cambra “advertint-los que calia retocar el reglament”. Montaner ha argumentat que volia “corregir una disfunció” que havia detectat i que en tot cas va ser un tema que es va tractar en l’esfera política.

Clavera ha detallat també que el precepte que se li imputa parla d’un “origen il·lícit” de la documentació, però asseguren que en aquest cas “no ho és perquè va ser un error”. De la mateixa manera que defensa que no hi va haver “violentació” per aconseguir la documentació.

Ara doncs, s’obre un termini de cinc dies per presentar el recurs i caldrà veure quant de temps s’allarga el litigi. Sobretot si la intenció és esgotar totes les vies de recurs. Fins i tot podria arribar a passar que quan se la pogués investigar, ja no fos parlamentària i per tant, ja no tingués immunitat. 

Montaner s'ha mostrat crítica amb el funcionament de la Justícia, apuntant a possibles filtracions als mitjans i comparant-se amb el procediment de la querella de la família Cierco contra Xavier Espot, que s’ha resolt molt més ràpidament que el seu cas, que fa un any que dura. També ha expressat “molts dubtes” sobre si pot acabar amb condemna o no. I és que el càstig pel delicte pel qual se la vol investigar preveu penes de presó de tres mesos fins a tres anys i inhabilitació per exercir en política. Però ha advertit “si jo no em puc presentar, el meu partit ja té un substitut”.

Reacció
D’altra banda, Ferran Costa ha optat per no valorar de moment la decisió del Tribunal de Corts i ha manifestat que vol esperar a tenir una sentència ferma.

Corts
investigar
Montaner
secrets

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

Au va! No es que aquesta dona m'emocioni, però de secret res, aquest senyor és un càrrec públic i no hauria de tenir cap probelma en fer públic el seu o "seus" (en aquest cas) ingressos... si alguyna cosa li ha molestat no està sent transparent....
Quien se pica ajos come no?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte