Diari digital d'Andorra Bondia
Lloc on s'ha produït l'accident.
Lloc on s'ha produït l'accident.
Lloc on s'ha produït l'accident.
Lloc on s'ha produït l'accident.
L'accident ha provocat retencions a diversos punts de la capital.
L'accident ha provocat retencions a diversos punts de la capital.

Accident mortal d'un conductor d'un patinet a l'avinguda Salou


Escrit per: 
Redacció / Fotos: Policia d'Andorra / Facundo Santana

Un conductor d'un patinet ha mort en un accident de trànsit aquest matí. Els fets han tingut lloc pels volts de les 9 hores a la carretera general 1 quan l'usuari en qüestió, un home resident d'uns 40 anys, estava circulant per l'avinguda Salou d'Andorra la Vella, on ha perdut el control del seu vehicle a l'alçada del número 56 de la via i ha estat atropellat per un camió de gran tonatge. Concretament, l'accident ha tingut lloc abans d'arribar a la benzinera que hi ha a la zona industrial de la mateixa avinguda, entre la rotonda del Bon Racó i la de les Costes.

Fins al lloc de l’accident hi han acudit dues patrulles del grup d’atestats de la policia. També hi ha intervingut una ambulància dels bombers amb tres efectius, un d’ells un bomber-infermer, que han estat els encarregats en un primer moment de practicar l’assistència mèdica a la víctima, tal com ha informat el cap de guàrdia. Posteriorment, quan el metge del SUM ha certificat la mort del conductor del patinet i s'ha pogut fer l'aixecament del cadàver, l’ambulància ha tornat al lloc de l’accident, per procedir al trasllat de la víctima fins al tanatori nacional perquè se li havia de practicar l’autòpsia. Tal com ha comunicat el mateix cos d’ordre, l’afer actualment està judicialitzat.

La policia ha informat en un comunicat que des del primer moment ha estat treballant al lloc dels fets on estan investigant les causes del sinistre. Per altra banda, a causa de l'accident el departament de Mobilitat ha tallat el trànsit en ambdós sentits de la marxa a causa de l'accident, que ha estat desviat pel centre de la vila. En concret, el trànsit s'ha tallat des del Viena fins a la rotonda de la Comella en tots dos sentits de la marxa, la qual cosa està produïnt importants retencions en sentit sud a l'avinguda Tarragona, Prat de la Creu i avinguda Príncep Benlloch. Poc abans de les 11 del matí la circulació s'ha restablert a la carretera general 1, si bé les retencions van durar ben bé fins a les 12 del migdia.

Es tracta de la primera víctima mortal en accident de trànsit al país d'aquest any i la primera, a més, que conduïa un vehicle de mobilitat personal. Cal recordar que entre els anys 2020 i 2022 van morir un total de sis persones en accidents a la carretera, dos cada any.

Des del departament de Mobilitat, s'ha volgut traslladar el més sentit condol als familiars i amics del resident que ha perdut la vida avui en aquest accident. Alhora refermen el seu compromís per continuar treballant fins a reduir a zero les víctimes del trànsit.

accident mortal
conductor
patinet
avinguda Salou

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

El meu condol a la família de l'home que avui ha perdut la vida. El departament de mobilitat vol treballar per reduir a 0 les víctimes del trànsit? Què tal implantar més carrils per a ciclistes i patinetes a totes les parròquies? Hi hauria d'haver una manera de viatjar dins d'aquest país sense haver d'utilitzar un cotxe o un autobús. Ets conscient que és impossible circular per una parròquia d'aquest país amb bicicleta o patinet sense haver de conduir per la vorera o pel carrer amb cotxes i autobusos...? El govern i el departament de trànsit haurien d'ajudar els ciutadans andorrans a utilitzar més mitjans de transport ambiental sense haver de posar en perill la seva vida o utilitzar vehicles que necessiten gasolina. Condueixo el meu patinet elèctric a la feina i a casa i els cotxes de les carreteres andorranes els molesta haver de conduir darrere d'un patinet. Molt poc respecte cap a qui utilitza un mitjà de transport més ambiental en aquest país...
Totalment d'acord, circular pel carrer amb cotxes es posar la vida d'aquests usuaris en perill. Andorra necesita MÉS carrils per bici i patinets, cap a totes les parròquies. El transit a Andorra quan hi ha turistes, és insuportable!! Incentivin els ciutadans a utilizar aquests mitjans de transport, creant condiccions!! El meu condol a la família d'aquest senyor.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte