Diari digital d'Andorra Bondia
L’aparcament de l’Estació està tancat des de dilluns passat.
L’aparcament de l’Estació està tancat des de dilluns passat.

La minoria comunal d'Andorra la Vella demana un pla de mobilitat i d’estacionaments


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: M. P.

La minoria comunal del PS d’Andorra la Vella reclama que s’elabori un pla estratègic de mobilitat interna de la parròquia que també inclogui les zones d’estacionament. Ho fa després que aquesta setmana s’hagi tancat el pàrquing del costat de l’Estació Nacional d’Autobusos i de saber que també es perdran places al costat del Lycée, així com per la desaparició de l’aparcament Parc Central II. 

“Són terrenys llogats i al final és la propietat qui decideix”, reconeix el conseller de la minoria socialdemòcrata, Sergi González, que tot i així troba a faltar tenir més en compte els serveis que calen al voltant d’algunes infraestructures quan es fa la planificació urbanística. Per això considera que són qüestions que s’haurien de tractar a la taula de Mobilitat i que el Govern també ho hauria de tenir present.

Igualment, tot i apuntar que en els futurs immobles de la Borda Nova també s’hi han previst places d’aparcament públic, considera que si la tendència és reduir zones d’estacionament al centre, cal trobar alternatives amb aparcaments dissuasius que sí que funcionin. “Ens han dit que la prova que es va fer a Santa Coloma no ha funcionat, però potser cal buscar la fórmula perquè ho faci”.

Finalment, també qüestiona la improvisació amb què considera que s’ha actuat en l’ampliació de places d’aparcament a l’espai de l’antiga plaça de braus. En aquest sentit es va mostrar preocupat pel gran nombre d’autocaravanes que s’hi han vist durant les festes de Nadal. “Si el carrer Doctor Vilanova ha de ser la porta d’entrada a la parròquia, ara està deixat de la mà de Déu”, va afirmar, demanant que s’estudiï si és el lloc més adient per a aquests vehicles o és millor fer-los anar en aparcaments “no tan cèntrics”. Per a González, “no és el lloc per a les autocaravanes”. També reclama que si ha de ser un aparcament, “que es faci bé”.

minoria
andorra la vella
Pla de mobilitat
estacionaments

Compartir via

Comentaris: 5

Comentaris

És un desastre total no pot ser que al cor de la capital no hi hagin pàrquings, i l'imtage que donem als turistes que hasn de voltar durant hores per poder aparcarse es penosa, jo si vaig a una "capital" com li diuen i visc un malson així no hi torno mai més!
No pot ser que la planificació urbanística només tingui en compte els edificis i no les infraestructures del voltant, permetent fer als propietaris com sempre el que volen us carregareu el tan preciat "turisme" i js no parlem del dia a dia pels que vivim aquí (ho esmento de segones per què sé que als polítics i propietaris s'els hi rota el nostre benestar... pero el turisme? ) Esteu segurs d'estar donant una bona rebuda afegint aquest problema d'aparecament al de les cues? Entre tots esteu deixant Andorra feta un nyap!
Aquí treuen les lleis després de fer la cagada i així ens va, ni sostre per viure, ni qualitat de vida, ni aparcaments ni rien de rien, excepte cues i cues infinites i més i més descontent...però seguiu construïnt i omplint-vos les butxaques, tan debó la natura faci el seu camí ja que els d'abaix poc podem fer. Les lleis d'urbanisme el fan també els cuatre propietaris suposo...es clar, ells tenen lloc per aparcar reservat! Aixó si ja conec més d'un que es nega a tornar a pujar a "Cualandia" ja que ni preus competitius, ni bon servei, tot caríssim i a més no tenen cotxe plegable encara...
Jo em demano, es que ningú pot parar els peus als propietaris amb lleis que limitin l'avarícia i la sobreconstrucció? ahhh perdó per un moment he oblidat que també són polítics, lapsus total! Necessitem llavors fer fora a tot polític amb interessos personal? ahhh perdó que no podem votar. Que bonic es el feudalisme modern!
Ara ja el tindríem, fet i pagat: el metro aeri que en su momento va proposar Marc Forné

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte