Diari digital d'Andorra Bondia
Jaume Bartumeu intervenint, ahir, en el consell nacional de la formació.
Jaume Bartumeu intervenint, ahir, en el consell nacional de la formació.
Membres del PS durant el congrés extraordinari que la formació va celebrar ahir al vespre.
Membres del PS durant el congrés extraordinari que la formació va celebrar ahir al vespre.

PS i SDP, junts a les generals


Escrit per: 
Meritxell Prat / Fotos: SDP / PS

Les dues formacions validen el pacte tot i un últim intent de DA per fer coalició amb els progressistes.

El Partit Socialdemòcrata (PS) i Progressistes-SPD concorreran junts a les properes eleccions generals. Així ho van validar les dues formacions ahir a la nit en un congrés extraordinari i un consell nacional, respectivament, segons va poder confirmar el BonDia. L’acord, que reagruparà els integrants de les dues formacions deu anys després del trencament que va comportar la sortida de Jaume Bartumeu del partit, es veu com una de les vies més clares per intentar apartar Demòcrates del Govern.

Ara bé, des de DA no es van escatimar movimentsd’última hora per intentar arrossegar la formació liderada per Jaume Bartumeu cap al seu terrreny i repetir, així, la coalició assolida en algunes parròquies durant les darreres eleccions comunals. 

Des de Progressistes-SDP fa mesos que el seu president reclamava “un gran pacte transversal” i de fet, des de l’estiu havia mantingut diverses trobades amb companys d’altres formacions per mirar si l’acord era possible. Vist que la proposta no donava fruits, finalment es va optar per buscar un pacte amb una sola formació.

Va ser ahir al matí quan va transcendir que socialdemòcrates i progressistes tenien pràcticament embastat un acord per fer llistes conjuntes. Una proposta que havia de votar la militància en un congrés extraordinari en el cas del PS i un consell nacional en el cas d’SDP.

Davant d’aquest panorama, pesos pesants de Demòcrates van tornar a citar-se ahir amb Bartumeu per fer un últim intent de convèncer els progressistes de reeditar el pacte de les comunals.
L’oferta, però, no va prosperar. 

S’espera que durant el dia d’avui es puguin donar detalls públicament sobre l’acord entre dues formacions que havien passat deu anys distanciades i entre les quals semblava que no hi podia haver reconciliació.

Congrés

D’altra banda, segons es va informar en un comunicat, en el congrés extraordinari del PS es van presentar i debatre els nous estatuts del partit, “que tenen com a objectiu fer un PS més obert, que incorpori dins del seu projecte les propostes que es fan des de la ciutadania i es pugui identificar més fàcilment les necessitats d’aquesta per contribuir a la solució dels seus problemes”.

En aquest sentit, el partit tindrà una estructura més àgil en la presa de decisions, sobretot per a moments com l’actual, on són necessàries accions immediates, crear espais de debat i de propostes programàtiques i ideològiques que permetin la participació de persones que no tenen un vincle directe amb el PS i introduir les eines que permetin construir una major complicitat amb entitats externes que serveixin com a enllaç entre ciutadans i partit. Els nous estatuts també permetran que l’executiva sigui més funcional i se centri més en les tasques assignades als diferents membres que la conformen.

La reunió també va servir per debatre els quatre eixos principals del programa electoral del PS, que segons es va indicar s’establiran a fer “una Andorra avançada i amb millor qualitat de vida, un país de progrés sostenible i ecològic que s’avanci als reptes de futur, que situï la ciutadania al capdavant i que sigui econòmicament i socialment just”.

eleccions generals
coalició
PS
SDP

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Juuuntos, un día entre dos, parece mucho más que un día Juuuuntos, amor para dos, amor en buena compañía Si tú eres así, que suerte que ahora estés junto a mííí Juntooos, café para dos, fumando un cigarrillo a medias Juntooos, cualquier situación de broma entre las cosas serias El mundo entre dos, diciendo a los problemas adióooooos

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte