Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera general no adscrita, Carine Montaner.
La consellera general no adscrita, Carine Montaner.

Montaner demana empara a la síndica perquè es publiquin els beneficiaris dels crèdits tous


Escrit per: 
Redacció / Foto: M. S.

La consellera general no adscrita, Carine Montaner, ha fet arribar una carta a la síndica general, Roser Suñé, demanant-li empara per aconseguir que el Govern faci públic el llistat d'empreses que van ser beneficiàries d'algun dels crèdits tous atorgats durant la crisi sanitària de la Covid-19. Segons informa mitjançant un comunicat, l'acció arriba després de la negativa de l'Executiu a donar-li la infromació mitjançant resposta a una preguta escrita que va tramitar l'estiu del 2021. De fet, apunta que si la resposta que torna a rebre és negativa, "utilitzaré la via judicial per fer respectar el dret a la transparència del poble andorrà".

Montaner, recordant que el Govern va argumentar que publicar aquests noms "pot tenir un efecte negatiu sobre les empreses i els negocis que han sol·licitat aquest aval, ja que pot transmetre un missatge de fragilitat del negoci de cara a proveïdors i clients que pot perjudicar la seva imatge com a empresa en un moment de conjuntura molt complicada", apunta que el motiu "no s'ajusta a Dret i no pot ser una raó justificativa". Sobretot perquè es tracta d'uns avals amb fons públics "que poden ser objecte de fiscalització parlamentària". A més, remarca, el període Covid, el confinament i les restriccions sanitàries "ja han passat".

Així les coses, reitera que els consellers generals exercint la funció de control polític estan legitimitats per demanar i obtenir informació per conèixer la identitat d'aquestes empreses i considera que amb l'acció del Govern el que es fa és "obstaculitzar" les seves funcions. Per tot plegat, fa la petició d'empara a la sídnica perquè "requereixi al Govern el lliurament de dita informació que m'ha estat denegada, per no existir cap raó legal justificativa perquè el Govern em negui dita informació". 

Montaner
crèdits tous

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Tradueixo per a que s'entegui bé la noti: Govern no vol que es sapigui a quants amiguets va ajudar per a que no surtin a la llum els trapicheos que van fer durant la Covid i així els petits negocis i autónoms i la resta d'humans deixats a la sort, no sapiguis que tan sols mouen fils per a qui els interessa. De res!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte