Diari digital d'Andorra Bondia
Una reunió recent de l’executiva de Concòrdia.
Una reunió recent de l’executiva de Concòrdia.

Concòrdia treballa per tenir llistes a Encamp, Escaldes, Sant Julià i Andorra la Vella


Escrit per: 
Redacció / Foto: Concòrdia

La decisió del PS i SDP de concórrer conjuntament a les eleccions general obre nous escenaris i fins i tot, com deia el president del PS, Pere López, un “canvi de paradigma”. Ara bé, des de Concòrdia s’assegura que el moviment del bloc de centreesquerra del país no els fa canviar els plantejaments i mantenen la decisió de ser presents als propers comicis tant a nivell nacional com parroquial.

La feina segueix en marxa i de fet, fonts de la formació van confirmar que ara mateix es treballa per poder tenir llistes territorials a Encamp, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany. Són les quatre parròquies on asseguren que tenen “converses avançades”, però encara res tancat. De fet, adverteixen, “solament ens presentarem si hi ha un bon lideratge”.

La decisió final s’haurà d’adoptar en l’assemblea que ha de celebrar el partit a principis del mes de febrer. Per ara, l’únic nom clar sobre la taula és el de Cerni Escalé com a cap de llista a la candidatura nacional. Per a la resta, no avancen noms, s’han fet contactes “amb gent que ens convenç”, però també es busca que siguin els mateixos afiliats a la formació que puguin fer les propostes que considerin escaients.

Proposta i coherència
Les fonts consultades exposen que un cop vist l’escenari actual de pactes, des de Concòrdia es veu més que mai “la urgència de fer política des de la proposta i amb els valors de la coherència i de la importància de la paraula donada”.

Des del seu punt de vista, les properes eleccions, encara sense data, són una oportunitat per contraposar la política que ha governat el país els darrers 15 anys, i que creuen que hi estarà “àmpliament representada” amb els partits tradicionals, i models alternatius de país. En definitiva, ho resumeixen en “vella política o nova política”.

Per tot plegat, remarquen, no canviaran el plantejament amb què van irrompre en l’escenari polític. Com han defensat del primer dia, entre els seus postulats més prioritaris, repensar el model de creixement del país, posant límits a la construcció i mostrant-se obertament favorables a limitar la inversió estrangera en immobles. Des de Concòrdia es considera que aquesta última és una de les mesures que pot tenir més incidència a curt termini, sobretot per restar pressió al sector i mirar d’estabilitzar els preus. També han mostrat certes reticències al procés d’acord d’associació amb la UE.

Concòrdia
llistes
Encamp
escaldes
Sant Julià
andorra la vella

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

De veritat? Us creieu que son de centre-esquerra?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte