Diari digital d'Andorra Bondia
Roda de premsa d'aquesta tarda on s'ha anunciat que no es farà l'estadi nou.
Roda de premsa d'aquesta tarda on s'ha anunciat que no es farà l'estadi nou.

Projecte als llimbs


Escrit per: 
Víctor Duaso / Foto: Comú d'Encamp

L’FC Andorra continuarà de moment sense estadi propi. El club esportiu més antic del país, actualment liderat als despatxos per Gerard Piqué, no farà l’estadi que havia projectat al camp de Prada de Moles, a Encamp. El motiu? Ras i curt: l’encariment del pressupost inicial de les obres, és a dir, un sobrecost de 20 milions d’euros. Al juliol es va encarir fins als 26 milions d’euros més 1,5 per a un camp d’entrenament que ara es calcula en 37 i 3, respectivament. El projecte inicial incloïa la construcció d’un nou estadi a Prada de Moles, adaptat com no als requisits demanats per LaLiga, i el cost que s’havia previst era de 20 milions d’euros, dels quals cada part havia d’assumir un 50%. “La realitat, malauradament, és més tossuda que la voluntat i les ganes de fer projectes comuns. El que ha succeït és una conjuntura molt dolenta a nivell internacional i també una situació d’exigències de LaLiga que no ens permeten fer quelcom d’enriquidor per a la parròquia. Hem hagut de fer un pas al costat i redefinir què és el que podem fer com a FC Andorra respecte al nou estadi”, ha aclarit d’inici Ferran Vilaseca, president de l’FC Andorra, que ha descrit el tipus d’instal·lació que havien projectat. “Teníem molt clar el que volíem. Un estadi de 20 milions d’euros i similar a l’Estadi Johan Cruyff​ de Barcelona. Anàvem per aquí, però va esclatar la guerra a Ucraïna, a Andorra hi ha un boom immobiliari espectacular i després LaLiga té uns requisits que han fet que el nostre projecte s’hagi encarit de manera desmesurada. Per responsabilitat hem pres aquesta decisió, encara que sigui a contracor, perquè no és la que volíem”, així ho ha assegurat Vilaseca en la roda de premsa que ha fet al Comú d’Encamp acompanyat de Jaume Nogués, director esportiu, i el directiu Francesc Destrée.

L’FC Andorra seguirà durant aquest curs i el següent a l’Estadi Nacional. I el futur? Resposta oberta. “Estem aquí per parlar d’avui [ahir pel lector] i demà serà demà [avui pel lector]. Ens hem de reunir i a veure com afrontem tot plegat. El projecte nostre és ambiciós i el tenim i seguirem amb ell. Això sí, aquest projecte de Prada de Moles era inassumible econòmicament”. Per tant, l’Estadi Nacional seguirà sent la casa del club tricolor. “Ens diem FC Andorra, oi? Doncs ja està”.

Decepció al comú
Encamp va apostar per l’FC Andorra quan Gerard Piqué va començar a liderar el projecte, però finalment no adjudicarà la concessió definitiva, ja que l’FC Andorra no presentarà la documentació necessària per complir amb els requisits. Es tanca el procés encetat fa dos anys pel Comú encampadà amb l’objectiu de donar la gestió de l’estadi a canvi d’una ambiciosa reforma. “El projecte de l’FC Andorra encaixava perfectament amb el desenvolupament de ciutat esportiva de la parròquia. Sempre vam manifestar que aquest projecte havia de ser assumible i viable per a les finances comunals. En aquest cas, el Comú es va comprometre a aportar 10 milions d’euros, però no podem aportar una quantitat superior”, ha dit Laura Mas, la cònsol major del Comú d’Encamp, que una vegada descartat el retorn de l’FC Andorra, es buscaran altres alternatives. “En el seu moment vam prioritzar l’FC Andorra. Abans Prada de Moles ja havia acollit sempre esdeveniments esportius. Seguirà viu i seguirem treballant. Per ganes i voluntat no quedarà”. El projecte preveia fer una concessió per a 35 anys i la construcció del nou estadi es va xifrar en 26 milions d’euros.

El nou estadi de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) segueix actiu. De fet, les obres van començar el mes de desembre passat als terrenys de l’antic càmping Internacional d’Encamp. El termini estimat per poder tenir la instal·lació enllestida és de 22 mesos, és a dir, cap a l’octubre del 2024, i el cost estimat és de vuit milions d’euros, però només una primera fase que inclou un terreny de joc i una graderia per a uns 2.000 espectadors.

‘Moha’ Moukhliss, cedit al Barça Atlètic

Només un fitxatge al mercat d’hivern. Àlex Valle arriba per substituir el lesionat Martí Vilà. Això sí, tres baixes: Marc Fernández (Gimnàstic Tarragona),  Pau Casadesús (Espanyol B) i ahir al vespre abans del tancament de mercat va ser cedit el migcampista Moha Moukhliss al Barça Atlètic, però sense opció de compra. El jugador madrileny, de 22 anys, es va formar al San Blas per després fitxar pel Reial Madrid amb només 10 anys en categoria alevina. El 2019 va arribar al juvenil, però va acabar marxant cedit al Celta B. El 2022 va quedar lliure del club blanc i va fitxar pel Reial Valladolid. Aquest estiu, l’FC Andorra va apostar per ell i li va signar un contracte de tres temporades. Aquesta temporada acumula 9 partits a la Lliga SmartBank i últimament  s’estava convertint en una peça important en els esquemes d’Eder Sarabia. La seva cessió al Barça Atlètic la va avançar ahir a la tarda el Marca i abans del tancament de mercat es va fer oficial.

 

 

 

Prada de Moles
projecte
llimbs
Moha Moukhliss
Barça Atlètic
FC Andorra

Compartir via

Comentaris: 4

Comentaris

Mentre no marxin a Manresa, tot em va bé, però que no marxinn
“l’Estadi Nacional seguirà sent la casa del club tricolor.” No, és de la Lliga SmartBank. Aquest Govern ha cedit l’Estadi Nacional, l’àntic Camp del Consell, a gent de fora, només tenen d’Andorrà el nom. Deixant fora al Rugby. Hi ara tot és fum! Potser Cosmos volia que paguessim tots nosaltres els diners que falten? Apa! Ja podeu marxar.
Menys mal que s'acaba aquest tema, perquè el que no és normal és que els nens d'Encamp i el Pas de la Casa no tinguin camp de futbol per fer les activitats extraescolars de la parròquia perquè s'ha cedit al Rugby, una entitat privada tots els dies de la setmana! I tot per un projecte sense cap i peus! La solució que va proposar el Comú d'Encamp era que els nens de la parròquia baixessin a la Borda Mateu (Santa Coloma) a entrenar! Tota aquesta gestió ha estat un desastre i no s'ha pensat en la gent de la parròquia
Que facin servir l'heliport nacional pels partidets i així li treuen profit

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte