Diari digital d'Andorra Bondia
La cònsol d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en una imatge d’arxiu.
La cònsol d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en una imatge d’arxiu.

Marsol: “Ara per ara no puc confirmar que marxi del Comú”


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: CALV / Tony Lara

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, no aclareix si finalment serà la número 2 de la llista nacional de Demòcrates per Andorra. “No sé per què, el meu nom sempre agrada, sempre surt, però ara per ara no puc confirmar que marxi del Comú”, ha manifestat avui en declaracions posteriors a la reunió de cònsols. En aquest sentit ha assegurat que “no m’he acomiadat i continuo fent la meva vida com a cònsol, que és el que em toca i estic amb tots els sentits al Comú”.

Marsol, una vegada més, s'ha escudat en el fet que és prematur parlar de noms perquè “primer hem d’esperar que es convoquin les eleccions”, recordant que encara no s’ha dissolt el Consell General. “Llavors suposo que les coses es començaran a concretar”, ha indicat, afegint que “pot passar de tot”. La cònsol de la capital ha exposat que quan arriba el moment de confeccionar llistes “sempre surten molts noms i hi ha moltes hipòtesis i a l’hora de la veritat...”

Preguntada per si li havien fet la proposta, ha assegurat que “no es tracta de propostes, són temes que es parlen amb el partit”. Així, ha explicat que un cop convocades les eleccions i dissolt el Consell, “ens asseurem, veurem les possibilitats, escoltarem la gent i entre tots decidirem el que més convé”, sense amagar que el candidat i president del partit, Xavier Espot, “és qui ha de dir la seva”.

Conxita Marsol també s'ha referit al pacte entre PS i SDP i ha reconegut que “a Andorra la Vella no ens beneficia perquè és on hi ha més vots socialdemòcrates del país” i creu que “ens afectarà”. Amb tot, el considera “legítim” per la coincidència ideològica i ha lamentat no haver pogut reeditar el pacte entre tres (SDP, DA i L’A) que es va aconseguir per les comunals. “La meva intenció era repetir però no ha pogut ser. Però continuarem i insistirem perquè la candidatura d’Andorra la Vella ha de ser important perquè pensem que tenim possibilitats de guanyar indistintament del pacte”, ha manifestat, recordant que en els comicis del 2019 es van quedar a 12 vots de la coalició D’acord.

Sobre la possibilitat de pactar amb Liberals ha indicat que no està al corrent dels últims moviments, ja que ella s’ocupava de la negociació amb SDP.

La Massana
D’altra banda, en el cas de la Massana, la cònsol, Olga Molné, ha dit que tot i que ja s’ha tancat el pacte entre DA i CC per concórrer conjuntament, “estem oberts a parlar amb altres partits. Estem oberts a tot”. Molné, com Marsol, també ha estat molt prudent a l’hora de donar les llistes per acabades i ha afirmat que “no hi ha res definitiu, és prematur, perquè en eleccions no es pot dir res fins a última hora. No hi ha res tancat enlloc”, ha subratllat.

marsol
Comú

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

No es que no agradi el teu nom, el que no agrada són les bogeries que feu com deixar-nos sense pàrquings, no parar de fer obres, canvis de circulació, cosir-nos a multes etc etc. I no sols per vosté si no per tots els que estan a les altres parròquies ja que Escaldes, la Massana, Ordino, Canillo i Encamp "idem"... caos total

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte