Diari digital d'Andorra Bondia
El titular de Finances i portaveu de l’executiu, César Marquina, abans de la compareixença posterior al consell de ministres d’ahir.
El titular de Finances i portaveu de l’executiu, César Marquina, abans de la compareixença posterior al consell de ministres d’ahir.

Immigració denega una vintena de permisos per contractes irregulars


Escrit per: 
M.S./ Foto: SFGA

El departament d’Immigració ha denegat més d’una vintena de sol·licituds d’autoritzacions d’immigració perquè els contractes laborals associats a aquestes no complien amb la legislació laboral andorrana. Així ho va explicar ahir el ministre portaveu, César Marquina, que va destacar que després de la recent modificació del reglament d’Immigració s’està fent seguiment de les sol·licituds d’autorització d’immigració dels treballadors desplaçats d’empreses estrangeres per compte d’empreses andorranes, per tal que els contractes d’aquests treballadors tinguin les mateixes condicions laborals que les dels treballadors nouvinguts per treballar per empreses del país.

En aquest sentit, Marquina, que va admetre que si es modifiquen els contractes es poden tornar a presentar les sol·licituds i si compleixen són acceptades, va explicar que s’ha establert un circuit de col·laboració entre els departaments de Treball i d’Immigració per garantir l’aplicació de la normativa aprovada el desembre passat, que té en compte la problemàtica sobrevinguda amb els treballadors desplaçats d’empreses estrangeres per compte d’empreses andorranes.

Així mateix, i malgrat les situacions d’alguns d’aquests treballadors recollides per diferents mitjans de comunicació, Marquina va assegurar rotundament que fins a la data no hi ha hagut cap denúncia concreta al departament de Treball referent a les condicions laborals d’aquests treballadors, tot i la insistent interpel·lació per part d’un mitjà de comunicació demanant-li per una denúncia presentada el 30 de desembre passat.

Més enllà d’aquest seguiment, el ministre va recordar que des del departament de Treball ja s’havien portat a terme inspeccions d’ofici, fins i tot abans de la modificació reglamentària, unes inspeccions que ja havien permès detectar algunes situacions susceptibles de ser contràries a la legislació, si bé estaven més relacionades amb la normativa de seguretat i salut en el treball que no pas en l’àmbit de les disposicions del Codi de relacions laborals. Malgrat tot, el ministre va avançar que arran d’aquestes inspeccions s’haurien obert prop d’una vintena de dossiers, que actualment estan en fase d’anàlisi de la documentació per determinar si escau o no l’obertura d’expedient.

Factures al dia
D’altra banda, i interpel·lat sobre el pagament a proveïdors de l’Administració general, Marquina va assegurar que “ja no queden factures del 2022 pendents de pagament” i que la situació està totalment normalitzada. Així mateix, el ministre va destacar que no li constava que cap de les empreses que ha cobrat amb retard hagués sol·licitat el pagament d’interessos de mora. Cal recordar que a principis de gener el Govern tenia pendent el pagament de fins a 800 factures a proveïdors, per un import global de tres milions d’euros.

Imigració
contractes
permisos

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

És increíble que sempre feu tard, primer cagada i després reacció. D'entrada no s'hauria d'haver permés tenir aquestes condicions tercermundistes a un país com Andorra, vergonyós! Pero segur que teniu presa en acabar els vostres xalets i construccions de luxe i escolta, "si cuela cuela Manuela" no? Dons no ha colat no, i ens dona una imatge terrible!!!!! Una mica de decència senyors!
Aquesta es la manera de treballar de les empreses del país on molts dels propietaris són polítics o amics de polítics, l'esclavisme es queda curt... I a més mal pagadors, una imatge deplorable. Andorra se us queda gran!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte