Diari digital d'Andorra Bondia
El director de l'Oficina de l'Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel.
El director de l'Oficina de l'Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel.

Aprovat el pla per canviar els hàbits de mobilitat dels treballadors públics


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

Amb la voluntat de canviar els hàbits de mobilitat dels treballadors públics i fomentar hàbits més sostenibles, el Govern ha aprovat avui el pla de mobilitat sostenible de l’Administració general. Així ho ha explicat el director de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel, que ha precisat que amb el pla es busca passar del model actual, centrat bàsicament en la mobilitat en vehicle personal i de manera individual, a un de més sostenible que passi per la reducció dels desplaçaments i per una jerarquia en la qual anar a peu, en vehicle de mobilitat personal o bicicleta sigui la primera opció per davant del transport públic o el vehicle privat.

El pla, que s’ha elaborat amb la participació activa dels treballadors, preveu fins a 26 accions recollides en quatre programes que aborden aspectes com ara la racionalització dels desplaçaments, l’impuls de la mobilitat activa, el foment del transport col·lectiu compartit, i l’ús racional i eficient del vehicle privat motoritza, als quals cal afegir-hi els de la gestió i seguiment i la formació del personal. Sense detallar totes les accions previstes, sí que, en el cas de la racionalització dels desplaçaments, Miquel, que ha precisat que el pla afecta uns 2.500 empletas que treballen en 79 centres de treball, ha explicat que es preveuen mesures com el teletreball o el coworking, i ha plantejat la possibilitat que, encara que sigui només alguns dies de la setmana, els treballadors públics puguin  desenvolupar la seva tasca en aquells centres més propers al seu domicili.

Interpel·lat per la situació al sector privat, Miquel ha detallat que de les 55 empreses que es calcula que tenen més de cent treballadors, i que per tant han de disposar d’un pla de mobilitat tal com preveu la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic, un 79% està en la fase final de la redacció del pla o bé l’estan ja implementant, mentre que un 9% encara no l’ha iniciat. La resta es troba en fases intermèdies.

mobilitat
treballadors públics

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Helicopter compartit per tots! I la resta calentets a casa tesperant la jubilació anticipada XD

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte