Diari digital d'Andorra Bondia

Les classes mitjanes fan saltar l'alarma


Escrit per: 
Consell editorial

El cap de Govern ho va admetre dijous a Barcelona: Andorra està experimentant un inquietant procés de gentrificació, la substitució gradual de la població local i arrelada per una nova onada migratòria d’alt poder adquisitiu que s’instal·la entre nosaltres per motius essencialment especulatius. És un altre símptoma d’una situació que té causes complexes, l’encariment del preu de la vida, inclòs l’habitatge, a un ritme que els salaris no poden de cap manera suportar, i que es manifesta també en el perfil dels ciutadans que aquest últim any han hagut de recórrer a Càritas. Ja no són només ni sobretot famílies que habitualment associàvem a determinades problemàtiques socials. Cada vegada són menys excepcionals els casos de famílies treballadores a qui l’increment del cost de la vida ha obligat a estrènyer-se progressivament el cinturó fins que arriba el dia que un imprevist qualsevol desbarata el precari equilibri de l’economia domèstica, que queden fora del paraigua del Govern. Segons Càritas han deixat de ser anecdòtics. En comprovarem l’abast quan l’ONG faci pública la memòria anual. Però si ho afegim a la gentrificació a què Espot donava la setmana passada carta de naturalesa, el missatge és clar: la classe mitjana comença a notar en la seva pell els efectes d’una situació inèdita. I un Estat democràtic i social, com proclama l’article 1 de la Constitució, no es pot permetre la pauperització de les classes mitjanes.

Comentaris: 5

Comentaris

El problema no es que lo hayan escrito , o dicho en alto porque , seguro que no tiene nada que ver que las elecciones estén en la vuelta de la esquina (retórico). El problema es que años que lo decimos y antes de la pandemia y guerra de Ucrania (que no se qué pinta Andorra, sino somos de la.UE.)... Que entonces si se agravó TODO el doble, nadie lo discute, pero que viene ya de antes si. Por eso hay tantos problemas. El pobre se a tenido que ir, la clase media es la pobre ahora, la media no existe... Solo hay ricos y pobres.. pero les voy a decir una cosa... De nada sirve tener un país de ricos, si la clase trabajadora se va. Vendrán más no lo dudo, pero ahí se ha experimentado la baja calidad de atención. Creo que alguien de gobierno debería analizar si es mejor, la cantidad o la calidad! Antes escribía en catalán TODO, pero voy a empezar a escribir en castellano para que se entienda mejor, y TODOS puedan leer el mensaje.
Ben dit!
L'equip "Espotculació" mogut per l'avarícia s'ha carregat el país. Ja ho poden admetre amb la boca ben petita, que l'hauràn d'obrir ben gran per què aquests problemes que tenim ara aniran creixent com una bola de neu
Als que podeu votar, si us plau, no deixeu que aquests mafiosos continuïn destrossant Andorra. Ja tenen les butxaques ben plenes, ells i els seus funcionaris mantes, fem-los fora entre tots!
La butlleta en blanc i trencar-la. Això es vot nul. I no va a cap partit. Si no esteu d'acord amb cap grup parlamentari, trenqueu el vot en blanc. Així serveix el vot però no va cap a ningú. El poble a de decidir qui ens representa... No decideixen ells. No entenc com la gent diu, no voy i ja està! No! Al contrari s' ha de demostrar que ens interessa el nostre País, però no estem d'acord. El vot en blanc aniria al més votat. Si no estàs d'acord trenca la butlleta.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic