Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Mercedes Campos

Mercedes Campos

Restauradora d'obres d'art

 

 

Gràcies, mossèn Ramon




Avui escric una carta a un amic, un confident, un director espiritual: a mossèn Ramon. Gràcies, mossèn Ramon, per tota una vida dedicada a Andorra. Vostè forma part de l’ADN d’aquest país. La seva labor com a fundador d’AINA és molt coneguda dins d’Andorra i fora de les nostres valls. Vostè ha ensenyat a diverses generacions a estimar el nostre país, ja que AINA creix amb tres eixos: fer país, conèixer i estimar Andorra.
Gràcies per AINA i els valors humans i cristians que inculca:  la disciplina, l’esforç individual i en equip, el respecte a les persones, la integració social, la convivència, la unitat dins la diversitat, la caritat, i, fonamentalment, la llibertat, la dignitat i el respecte que tots tenim com a fills de Déu, treballant l’espiritualitat que tots portem a dins.
Gràcies per la seva entrega generosa, per la seva senzillesa i humilitat. No demana res per vostè, però en canvi, sempre pensa i ajuda els més necessitats, els més desprotegits, sempre amb alegria; perquè com diu: “l’amor i l’humor han d’anar de la mà “. Amor amb un somriure i amb “abraçades”; perquè una demostració d’amor amb un somriure, té el doble d’efecte.
Gràcies per saber escoltar totes les persones que passen diàriament pel Santuari de Meritxell, buscant consol i consell. Vostè escolta les seves històries, els seus problemes, les seves confidències i també les seves accions de gràcies. Podria escriure un llibre amb tantes històries, i amb els miracles que ha fet la “seva Confident”, la Verge de Meritxell.
Gràcies per ser el meu amic i confident. Sé que sempre puc comptar amb vostè davant de qualsevol dubte i dificultat. Sempre m’anima a ser jo mateixa. Em va empènyer, fa alguns anys, a escriure com una manera d’expressar els meus sentiments. M’ha ensenyat el valor de la paraula i la importància d’escriure sobre el que pensem, i especialment, sobre el que sentim, com un acte terapèutic i alliberador;  i això s’ha convertit en una necessitat per a mi, perquè Déu i la Verge formen part de la meva vida, de la meva essència, de la meva existència i no puc romandre callada. 
Gràcies pels seus savis consells, que guardo i conservo en el meu cor. Comparteixo amb vosaltres algunes de les frases alliçonadores que m’ha confiat. Cadascuna d’elles és una lliçó de vida:
“Allò que t’ha de fer feliç és l’esforç que poses en el camí. El camí fet és més important que l’èxit”.
“La pau del cor depèn de tu”.
“Jesús ens diu ‘Jo estaré amb vosaltres sempre i més en les dificultats’.”
“No deixis mai d’estimar”.
“El motor de la fe és l’amor per l’Amor”. 
“Viu intensament el dia a dia. Tot el que sembris avui, donarà el seu fruit”.
Especialment, li vull donar gràcies per apropar-me a la meva mare del cel, la Verge Maria, la Verge de Meritxell, patrona d’Andorra, que ens protegeix com una mare amorosa. Per a vostè és: “la seva Confident” i sé que li explica tants i tants problemes que escolta dia a dia. Són incomptables les vegades que li he demanat oració a la Verge i vostè l’hi ha posat un llantió als peus. Sé que ha intercedit en moltes peticions i miracles que s’han realitzat.
Em pregunto com pot fer tantes coses al llarg del dia, i sempre arribo a la mateixa conclusió. Vostè tot ho fa amb amor i per l’Amor amb majúscules; i la millor manera d’estimar Déu és estimar els altres, exercint el proïsme, entregant tot el seu temps i la seva vida.
Mossèn Ramon, finalitzo amb les seves paraules: “Entro al Santuari de la Mare de Déu de Meritxell. Faig un petó a la medalla de la meva Confident amb la pregària: Meritxell del silenci, ensenyeu-nos a escoltar, perquè el fruit del silenci és l’oració. El fruit de l’oració és la fe. El fruit de la fe és l’amor. El fruit de l’amor és el servei. El fruit del servei és la pau.” (Mare Teresa de Calcuta).
Gràcies, mossèn Ramon, gràcies per tot.

Compartir via

Comentaris: 3

Comentaris

Merci Mercedes per l'article, que fa temps que volia fer. El Mossen Ramon es mereix un reconeixement de tots. Poques persones són tant exemplars i íntegres.
Merci Mossén Ramon

Moltes gràcies Mossèn Ramón
Paraules molt merescudes; tots agraïm el que ha fet, un país millor, ha donat la seva vida al proïsme

Gràcies Mercedes per la teva capacitat d'expressar en paraules el que molts sentim per Mossèn Ramòn.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte