Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la intervenció de Maria Ubach al Consell de Drets Humans.
Un moment de la intervenció de Maria Ubach al Consell de Drets Humans.

Ubach constata una "regressió general" dels Drets Humans


Escrit per: 
Redacció / Foto: Govern d'Andorra

"En matèria de drets humans, constatem una regressió general per una conjuntura geopolítica cada cop més complexa". Així ho ha afirmat la ministra d'Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, en la seva al·locució en el segment d’alt nivellla 52a sessió del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides, que se celebra aquesta setmana a Ginebra, on ha destacat que enguany es commemora el 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, el 30è aniversari de la Declaració i Programa d'Acció de Viena i també el 30è aniversari de l'aprovació de la Constitució d'Andorra.

Segons Ubach, "la pandèmia de la Covid-19 ha fet ressorgir els conflictes armats i la crisi climàtica és cada cop més crítica: onades de calor, incendis, escassetat d'aigua i fenòmens extrems que provoquen desastres humanitaris, ambientals i humans". Una qüestió que afecta especialment les regions de muntanya, més fràgils als canvis climàtics: "és la nostra responsabilitat protegir-les i promoure un desenvolupament sostenible; la muntanya és el nostre medi, la nostra essència i la nostra identitat".

La ministra en funcions, ha insistit en reactivar el compromís amb els drets humans, esforçar-se per recuperar la universalitat i indivisibilitat i recuperar un impuls capaç de motivar i conscienciar els joves d'arreu del món. I en aquest sentit, ha assegurat que "no n’hi ha prou amb consultar-los o dissenyar polítiques adreçades als joves, cal posar en marxa processos perquè puguin participar ara en les polítiques del demà i motivarlos a implicar-se més en la vida pública".

D'altra banda, i aprofitant el viatge a Ginebra, Ubach té previstes diverses trobades bilaterals. Així, avui mateix ja s'ha trobat amb el sotssecretari d’Estat parlamentari d’Afers Exteriors del Regne Unit, Leo Docherty, i amb els ministres d’Afers Exteriors de Maldives, Abdulla Shahid, i Paraguai, Julio César Arriola. Al vespre es trobarà també amb el seu homòleg de Costa Rica, Arnoldo André Tinoco.

Demà serà el torn de la seva homòloga d’Islàndia, Þórdís Kolbrún R. Gylfadóttir, amb qui Ubach signarà el conveni per evitar la doble imposició acordat entre ambdos països. També es trobarà amb la presidenta del Comitè Internacional de la Creu Roja, Mirjana Spoljaric i amb l’Alt Comissionat pels Drets Humans de Nacions Unides, Volker Türk.

Ubach
drets humans
.

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Ah però que andorra ni ha hagut alguns vegada d'això?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte