Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Marc Segalés

Marc Segalés

Periodista

 

 

De bròfecs, grollers i rudimentaris




Segurament hi ha qui creurà que soc esquerp. D’altres potser que soc sec i aquells més nostrats em diran isard. També hi ha qui pensarà, que sorrut, o quin tros de rusca, i aquells que simplement creuran que soc tancat. Potser m’hauré de sentir a dir intractable, sull o fins i tot desagradable, i n’hi haurà que em consideraran eixut o potser orc. Per a alguns altres seré simplement esquívol, i per als de més enllà potser aspre, malmirrós o taciturn, això mai se sap del cert. Tot i que estic convençut que també n’hi haurà que em veuran com un misantrop o una persona adusta i insociable. No faltaran aquells que em consideraran sornut o aquells més animals que em diran feréstec o que veuran un mussol. I tampoc m’escaparé de ser titllat d’eremític o d’esquiu. Per a altres simplement seré clos, i per a segons qui, tot un saturn. 
N’hi haurà que es pensaran que és una qüestió d’educació. Així que maleducat com a mínim, tot i que també em diran matusser, incívic i alguns potser ruquerol. Per a d’altres seré vulgar o simplement descortès, i alguns em qualificaran de  malagradós i potiner. Rude i matusser, alguns altres, i hi haurà qui em dirà xapot o fins i tot impertinent, posin vostès l’adjectiu que més els agradi, però senyors conductors: en un pas de vianants, i especialment quan vaig amb la meva filla en braços, no m’agrada ni vull que em demanin disculpes amb la mà; ni que em saludin, perquè sovint algun gest pot portar a confusió, ni que ho facin amb un lleu toc de clàxon; ni molt menys que canviïn de carril fent una maniobra arriscada. Simplement parin, que segur que no costa tant.

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Molts dels adjectius els desconeixia gràcies! Bon article que retrata a la perfecció l'incivisme de molts conductors, m'he sentit identificada

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte