Diari digital d'Andorra Bondia
Xavier Espot i la número tretze la llista nacional taronja, Núria Rossell, observen la zona on es farà el túnel de Rocafort.
Xavier Espot i la número tretze la llista nacional taronja, Núria Rossell, observen la zona on es farà el túnel de Rocafort.

Espot es compromet, aquest cop sí, a tirar endavant el túnel de Rocafort


Escrit per: 
M. S. / Foto: M. S.

Ara sí. Després de dotze anys de Govern demòcrata ha arribat el moment i la pròxima legislatura es podrà tirar endavant la desviació de Sant Julià de Lòria amb la construcció del túnel de Rocafort. Així ho ha confirmat avui el cap de Govern en funcions i candidat a la reelecció de Demòcrates+Ciutadans Compromesos, Xavier Espot, que ha avançat que, en cas d’obtenir la confiança de la ciutadania, els comptes per al 2024 ja preveuran “les primeres partides pressupostàries per tirar endavant la infraestructura del túnel de Rocafort”.

Espot, que veu compatible completar el vial lauredià i portar a terme la desviació de la Massana i Ordino i considera que “les dues obres podran caminar juntes”, ha destacat que Sant Julià de Lòria “és la porta d’entrada al país” a la vegada que es tracta d’una parròquia “que necessita una pacificació del seu trànsit i una millor qualitat de vida”, fets que passen “ineludiblement per la construcció del túnel de Rocafort”, una infraestructura que necessitarà una inversió de “més de 20 milions d’euros”.

En aquesta línia, el cap de la llista nacional taronja ha assegurat que gràcies a “la bona gestió financera i la bona gestió pressupostària” dels darrers 12 anys, però “particularment dels últims quatre”, així com a la reestructuració del deute, que “ens ha permès estalviar 30 milions cada any” i també a l’“efecte rebot” de l’economia després de la pandèmia “ara estem en disposició d’encarar de forma definitiva aquesta inversió”.

Amb tot, Espot ha remarcat que la construcció del túnel de Rocafort “és el final d’un camí que s’ha portat a terme durant els darrers dotze anys en què hem anat fent passes per arribar aquí”, i ha recordat que “va ser un Govern demòcrata qui va inaugurar el túnel de la Tàpia”, i que no en la passada, sinó en l’anterior legislatura “es va fer una inversió de cinc milions d’euros per desdoblar l’avinguda Francesc Cairat, que ha pacificat en molta major mesura el trànsit al centre de Sant Julià de Lòria”. Així mateix, ha recordat també les diferents actuacions de millora a la carretera des de la frontera fins a l’entrada de Sant Julià de Lòria on “hi ha gairebé dos carrils de forma contínua en els dos sentits de circulació”, i s'ha mostrat convençut que el túnel de Rocafort, que quedava pendent entre el túnel de la Tàpia i el carrer Isidre Valls, “permetrà en certa forma descongestionar aquest coll d’ampolla que s’ha creat”.

Naudi garanteix que la tarifa bonificada de FEDA no s’apujarà

El cap de llista de la territorial massanenca de Ciutadans Compromesos + Demòcrates, Carles Naudi d’Areny-Plandolit, ha defensat que FEDA continuï esmorteint la pujada del cost de l’electricitat per evitar que els increments perjudiquin famílies i empreses i especialment aquelles persones més vulnerables que gaudeixen de la tarifa bonificada, que no es vol apujar.
Naudi, que ha recordat les mesures adoptades aquesta passada legislatura en favor del poder adquisitiu dels ciutadans i ha destacat l’increment del 22% del salari mínim, ha defensat també la necessitat d’anar incrementant les pensions més baixes més enllà de l’IPC i augmentar també el salari mínim per situar-lo “el més ràpid possible” en el 60% del salari mitjà com marca la Carta Social Europea. I també ha advocat per la continuïtat del transport públic gratuït.

D’altra banda, i interpel·lat sobre un suposat veto dels candidats massanencs d’Acció, en el cas que entressin al Consell General, a un Govern amb Ciutadans Compromesos, Naudi considera que plantejar aquesta opció ara és “producte del nerviosisme de la situació”. A la vegada ha demanat “respecte” pels resultats que hi pugui haver diumenge perquè “no se sap el suport ni la proporció que pugui obtenir cada formació” com per “posar vetos a priori”. En aquesta línia, el candidat de CC+DA, que ha recordat que els darrers quatre anys s’ha governat en coalició “sense cap problema”, ha apel·lat a la “maduresa política”, una maduresa que “ens obliga a estar atents als resultats i després veure si es necessiten coalicions i quines”. I en aquest sentit, Naudi ha deixat clar que “primer és l’interès del país i en segon lloc les enemistats personals d’algun candidat”.

Centre d’emergències amb un parc públic

El Centre Nacional d’Emergències s’ubicarà en un terreny de 8.000 metres quadrats propietat del Govern al costat de la caserna de bombers, on a partir d’un acord amb el Comú d’Andorra la Vella es farà també un parc públic de més de 6.000 metres quadrats per als ciutadans de Santa Coloma. Així ho ha anunciat la cap de llista de Demòcrates + Liberals a la capital, Conxita Marsol, que ha apuntat que aquest espai, que es vol que tingui connexió amb el passeig del Riu a partir d’una cessió anticipada de privats, podria comptar “amb una piscina d’estiu i amb una zona d’aparcament”. L’única cosa que “no es tocarà” és l’actual zona de pràctiques dels bombers. 

túnel de Rocafort
vial lauredià
Espot

Compartir via

Comentaris: 3

Comentaris

Que heu estat hivernant en una cova? Calien les eleccions per fer-vos despertar?!!! O es tot una sarta de mentides....
Te lo juro por Arturo, que se viene un tunel oscuro....
Ara un llop amb pell de corder, a qui voleu enganyar, jajajajajajajaja

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte