Diari digital d'Andorra Bondia
Salomó Benchluch i Marc Magallon avui a la plaça Coprínceps.
Salomó Benchluch i Marc Magallon avui a la plaça Coprínceps.

La Plana acollirà el primer cementiri multiconfessional


Escrit per: 
Redacció / Foto: Demòcrates

El cementiri de la Plana d’Escaldes-Engordany acollirà el primer cementiri multiconfessional del país. Així ho ha anunciat avui el candidat suplent de la llista de Demòcrates +Acció, Salomó Benchluch, que ha precisat que el projecte es tirarà endavant des del consens amb el grup de diàleg interreligiós del país, on són representades les diferents comunitats religioses.

Ara s’està en fase “de treball per escoltar les diferents especificitats i requisits de cada religió” i trobar així “un punt d’entesa”, ha destacat el candidat taronja, que ha remarcat que el nou cementiri multiconfessional “és un dret dels ciutadans” i una necessitat en una societat cada vegada “més igualitària i inclusiva”.

D’altra banda, a Canillo, el número dos de la llista de Demòcrates + Independents, Jordi Jordana, ha explicat el projecte per finalitzar els trams que queden de la canalització del riu en el seu pas per Canillo, per sanejar la llera del riu, evitar inundacions però també per guanyar “un espai natural agradable i atractiu” al poble. Jordana ha assegurat que no es necessita molta inversió i que es podria acompanyar d’actuacions de millora a la plaça del Riu, amb la mateixa voluntat d’oferir un nou entorn de passeig per als canillencs i canillenques.

A Ordino, el candidat suplent de la llista d’ACO + Demòcrates + Liberals Marc Saura ha convocat els mitjans davant l’antic Hotel Casamanya, que gràcies a un acord signat el gener passat entre el Govern, el Comú i el Quart serà rehabilitat i tindrà un nou ús. “Després de més de vint anys tancat acollirà el ministeri de Medi Ambient, el departament de Medi Ambient del Comú i sales per al Quart”, ha celebrat Saura.

Les obres del CAP de Ciutat de Valls, abans de l’estiu

Les obres del futur centre de salut de Ciutat de Valls, que s’ubicarà on hi havia l’escola espanyola, començaran abans de l’estiu i comptaran amb un pressupost de 400.000 euros, segons ha anunciat la cap de llista de Demòcrates + Liberals a la capital, Conxita Marsol, que ha assegurat que el projecte “es licitarà properament”.

La candidata taronja, que ha recordat que aquesta era una de les demandes dels veïns de la zona, ha destacat que “a poc a poc anem millorant les infraestructures de Ciutat de Valls”, recordant que “hem fet millors accessos amb l’ascensor i hem ampliat les freqüències del bus comunal”.

A Encamp, el candidat d’UP+DA, Jordi Torres, ha insistit que la prioritat de la formació és donar resposta a dos problemes essencials com són l’habitatge i el poder adquisitiu, i ha reiterat el compromís de seguir augmentant el salari mínim fins a situar-lo al 60% de salari mitjà i a incrementar les pensions més baixes per sobre de l’IPC.

cementiri
multiconfessional
la Plana

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Goita! El que té una filla que ha rebut una beca de 45.000€ sense estar signada per la ministra de cultura, pero que va signar el que no va pagar els seus impostos....però ep segur que té mérit la nena, segur...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte