Diari digital d'Andorra Bondia
El president de l'APTA, Josep Duró, i el tresorer, Jordi Cerqueda.
El president de l'APTA, Josep Duró, i el tresorer, Jordi Cerqueda.

Els propietaris de terres traslladen als candidats la preocupació pel "desmesurat creixement" del país


Escrit per: 
Redacció / Foto: M. P. A.

L’Associació de Propietaris de Terres Andorranes no edificades (APTA) està mantenint aquests dies reunions amb les diferents candidatures que es presenten a les eleccions generals del proper 2 d’abril per saber de primera mà quines són les seves propostes en aquells temes que els afecten directament, segons exposen avui en un comunicat.

Des de l'APTA, s'ha traslladat la preocupació per "la gran pressió urbanística que hi ha al país com a conseqüència del desmesurat creixement" a causa de la Llei general d’ordenament yerritorial i urbanisme (LOGTU) que titllen d'"obsoleta", una manca de planificació global de les necessitats urbanístiques i una inversió estrangera fonamentalment basada en la construcció i l’economia especulativa.

També es queixen de la nul∙la consideració que els tenen per part del Govern i dels legisladors a l’hora d’aportar reflexions, estudis i punts de vista sobre el desenvolupament i el model
urbanístic del futur, i més tenint en compte que qualsevol decisió que es prengui per part de l’administració en aquesta matèria impacta directament en el patrimoni dels associats.

En aquest sentit, l'associació ha compartit amb els candidats que els seus associats representen dues terceres parts de la superfície de terres no construïdes del país; que el seu objectiu principal és preservar el patrimoni i que posen en valor les necessitats de creixement d’un país de muntanya, cosa per la qual reclamen ser més participatius i mantenir un diàleg directe i fluid amb l’Administració.

També han reclamat més seguretat jurídica per protegir els terrenys i fiscalitzar més les inversions foranes, amb una visió global de l’urbanisme que tingui com a objectiu vetllar per la qualitat i defineixi unes obligacions als promotors per mitigar l’impacte especulatiu respecte l’impacte a llarg termini sobre la societat andorrana. En aquesta línia, s’ha lliurat a cada una de les candidatures el darrer informe que la professora Danielle Cabanis, professora de la Universitat de Tolosa i coneixedora de la realitat andorrana de fa anys, ha realitzat en el marc de col∙laboració i assessorament que manté amb l’APTA.

propietaris
terres
candidats
preocupació
creixement
país

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

Pero si sou vosaltres els que esteu venent les terres!!!!!! No demaneu més diàleg si us plau, demaneu "decència", honradesa, conciència, empatía o fins i tot que aquest esperit que us ha poseït per dir aquestes bajanades, abandoni el vostre cos... APTA luego Lucas!
Que s'han pres aquestos? 50 chupitos d'absenta? Srs. propietaris sou vosaltres els que esteu forrats a costa de vendre les vostres terres tot i que no tingueu necessitat econòmica i simnplement per avarícia....

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic