Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de TDiaztorrent

Txema Díaz-Torrent

Escriptor

 

 

El rècord més ‘xorres’ del món




Shridar Chillal (82) ha passat a la posteritat, la documentació oficial ho deixa palès, com l’home que més llargues ha dut mai les ungles de les mans. Ningú no posarà en dubte el mèrit del senyor, que va tirar-se sis dècades sense tallar-se-les. Encara menys les moltes aplicacions dels seus extres: la possibilitat de fer prospeccions nasals fora de l’abast del ciutadà mitjà, i de treure quantitats industrials de cerumen de racons de l’oïda interna vedats al comú dels mortals. 
Té, tenia, contrincants en altres categories de rècords mundials. No cal anar gaire lluny: el finat Amou Haji va accedir a tornar a banyar-se a l’edat de 94 anys, després de més de seixanta d’estar-se’n. L’ermità, resident a Dezhgah, una aldea de la província de Fars, al sud de l’Iran, era altrament conegut per fumar cinc cigarretes a la vegada o per aspirar efluvis de fems amb l’ajuda d’una canonada de ferro. I, suposem, per la multitud de mosques que devien envoltar-lo tothora, plorant totes com magdalenes alades el dia del seu traspàs, acompanyant-lo a la comitiva funerària amb una pancarta que aixecava acta de com l’enyorarien. Cal també  destacar la proesa de Radhakant Bajpaiahora, que el 2003 va registrar la longitud dels pèls de les seves orelles, 13,2 centímetres; el 2008 ja en feien 25. Jo, perquè no hi vaig caure, en aquesta història, però a l’època de la universitat, en què la higiene corporal –per així dir-ho– em resultava un concepte aliè, podria haver fet miques el rècord. I digne d’esment és, oblidar-lo seria un pecat, Ashrita Furman, el nord-americà que ostenta el palmarès més extens de reconeixements per part d’una única persona. De la tirallonga interminable podem remarcar-ne la major distància caminada mantenint una bicicleta en equilibri al mentó, més nombre de torxes enceses i apagades en un minut, temps fent girar un hula-hoop sota l’aigua i el trajecte més llarg recorregut amb una ampolla de llet a sobre el cap. Un cop va trencar 80 ous amb la testa, la qual cosa no té gaire valor: la meva iaia, quan ja li tremolava tot, era capaç de polir-se’n tres dotzenes en segons mentre s’esforçava, infructuosament, a parir una truita de patates.
Només ruqueries, ja ho veieu... I al final les coses acaben essent més relatives i iròniques. Aquí estem avui, parlant d’aquests individus, que s’han guanyat la popularitat per les ximpleries més ridícules que un pugui imaginar-se, en lloc de centrar-nos en qüestions veritablement importants. I és que, malgrat que sovint ens passa per alt, hauríem de ser conscients que n’hi ha que les passen putes per sobreviure tot un dia, una setmana o un mes. Ho deia el poeta Ángel González: per poder viure un any sencer és necessari morir-se molts cops molt.

 

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

Doncs hi ha 92.000 persones que perden el cul per, entre d'altres coses, veure com uns individus baixen en helicopter a un camp de futbol. Ho dic per que els mitjans ho han destacat com el fet més destacat de la Jking's League

Això, Baldiri, podríem afegir-ho a la nostra llista ;)

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte