Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de andresluengo

Andrés Luengo

Periodista

 

 

La Juana, el ClàssicAND i els pobres dissenyadors




Venia avui disposat a perpetrar un pamflet a compte de la gran Juana Dolores, la poeta del Prat que no vol que la prenguin per xarnega integrada, qui millor ha captat i definit l’essència de la CUP –una colla de hippies que organitzen jornades Gestalt, diu– i, en fi, la nova ídola de casa meva, però la rabiosa actualitat m’ha imposat dos temes ineludibles. Un és la colla de haters que li han florit al director del ClàssicAND. No li perdonen la rara habilitat per aixecar un pressupost a l’alçada, per fi, dels grans festivals veïns, i van decretar que ClàssicAND era un fracàs abans i tot que comencés. Naturalment, no es molestaran a deixar-se caure per cap dels espectacles, no sigui que la realitat els doni algun disgust. Hem sigut els primers –i els únics, per cert– a qüestionar les formes com Ordino va liquidar el Yepes, i la discutible ocurrència de desvestir un sant (la Temporada) per vestir-ne un altre (ClàssicAND). Però insinuar que Rechi ha aixecat un cartell justet i que és per tant quasi un venedor de fum és no tenir ni idea de la seva trajectòria com a director d’escena a grans teatres de mig mon. Com diu el meu amic Josep Lluís, en aquest país nostre només cal aixecar el cap una miqueta perquè et surtin haters de sota les pedres. L’altra qüestió és l’extravagant queixa dels nostres dissenyadors, molestos perquè certa entitat bancària i, ves per on, també ClàssicAND –tot acaba en and, tu– han encomanat els nous logotips a agències de baix. Que ens roben la feina! Que és intrusisme! Que és il·legal!, rondinen. Vagin al compte oficial dels Amics del Disseny. Dos tuits més avall ells mateixos feliciten el meu amic Pere per la campanya que li ha encarregat Transports Metropolitans de Barcelona (de Barcelona!) per al congrés de transport urbà. No els grinyola res, oi?

Compartir via

Comentaris: 4

Comentaris

D’acord em que el Sr Rechi ha aixecat un presupost a l’alçada dels festivals veïns …” els ha aixecat la camisa “ que en diuen.
El que no està a l’alçada dels festivals veïns es la programació que ha dut a terme amb aquest presupost.
S’augura va un fracàs abans que comencés i es confirma el fracàs un cop començat, per molt que la colla de palmeros i d interessats com vostè a canvi de … un pernilet per Nadal? Que menys que un 5J !!! Segurament que troben com agrair-li l’espai, el temps i l’esforç que vostè està invertint en exalçar aquest desgavellat festival.

Ha ha ha ha …:):):):)
Enhorabona !!! No es pot dir mes clar Lluis
Se’ls ha vist el “plumero “ de lluny …i desde el començament
“Burro grande, ande o no ande” que diria la meva besàvia

quin argument.., es pot ser molt bon metge i un pèssim director d'hospital, o molt bon cantant i no dirigir el MET de Nova York.
El que és inquietant és que un periodista, i pitjor, el director d'un periòdic, no sols no escrigui per a exigir al director d'un festival donar explicacions de què es fa amb un milió d'euros de diners públics. L'inquietant és que es dediqui a insultar (haters) als ciutadans que ho preguntin. Més que inquietant, resulta perillós usar un mitjà de comunicació per a assenyalar als que dissenteixen. Això sempre ha tingut un nom, i no és molt democràtic, precisament

El que és inquietant, Aleix, és que opinis amb aquesta alegria. Perquè el periodista en qüestió ja n'ha parlat sobre el milió d'euros. N'ha opinat ben obertament. Només cal que ho busquis, i llegeixis. En cas que facis l'esforç de buscar-ho i llegir-ho, llegeix bé, si et plau, que la falta de comprensió no et faci arribar a conclusions tan dispars com la següent: "L'inquietant és que es dediqui a insultar (haters) als ciutadans que ho preguntin. Més que inquietant, resulta perillós usar un mitjà de comunicació per a assenyalar als que dissenteixen. Això sempre ha tingut un nom, i no és molt democràtic, precisament"

Ser periodista i que et llegeixin persones que no saben llegir ha de ser de Prozac de per vida. Em costaria molt aixecar-me del llit per anar a treballar i escriure una sola línia. Quin badallar, tot plegat.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte